PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

PRILOG TV USK

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

INTERVJU SA POLICIJSKIM KOMESAROM

Druga „Medal Parade“ Policijskog kontingenata Bosne i Hercegovine u Južnom Sudanu

Policajci Bosne i Hercegovine služe u Misijama podrške mira zadnjih 13 godina te od 2000 godine participiraju u Mirovnim Misijama Ujedinjenih Nacija u Istočnom Timoru, Liberiji, Haitiju, Cipru, Sudanu i sad u Južnom Sudanu.  

U Južnom Sudanu prisutni su od samog početka, odnosno uspostavljanja Mirovne Misije UN-a u ovoj državi. Rame uz rame sa kolegama iz cijeloga svijeta nastoje pomoći ovoj napaćenoj zemlji i narodu u izgradnji demokratskog društva i zemlje sa punom vladavinom ljudskih prava.

Od zemlje koja je poslije rata imala Mirovnu Misiju UN-a i kada je policija u BiH bila ta koja je savjetovana i trenirana od strane Međunarodnih policijskih snaga UN-a, BiH policija je stasala i sad ima potpuno drugu ulogu, a to je da bude savjetodavac i mentor policajcima u zemljama gdje je to potrebno.

05 Novembra  u glavnom gradu Južnog Sudana – Juba, u sjedištu UN-a pripadnici BiH policijskog kontingenta prisustvovali su svečanosti dodjele Medalja UN-a za uspješno sudjelovanje u Misiji podrške miru u Južnom Sudanu. U stroju za dodjelu medalja toga dana ponosno je stajalo sedam policajki i trideset tri  policajca iz cijele Bosne i Hercegovine, a među ostalima i tri policajca iz MUP-a USK - Ale Šiljdedić, Smajić Mirsad i Dalibor Srabović.

U razgovoru sa Šiljdedić Alom jednim od tri naša policajca u Južnom Sudanu saznali smo:

„To je izuzetna čast i poseban osjećaj ponosa pogotovo kad čuješ zvanični govor Policijskog komesara UN Policije u Južnom Sudanu Dr Frederick Yiga, koji je posebno zahvalio svim dosadašnjim BiH policajcima koji su služili u UN Misiji. Prema njegovim riječima BiH policajci su jedna od najvažnijih karika UN Policije u Južnom Sudanu koji su nosioci nekoliko veoma važnih projekata u razvoju policijske organizacije Južnog Sudana. Profesionalnost, inovativnost i marljivost BiH policajca prema njegovim riječima nisu jedine odlike koje ih krase. Veoma važna činjenica, posebno u situaciji kad BiH policajci surađuju sa kolegama iz još najmanje 33 zemlje, jeste da su Bosanci i Hercegovci odlično prihvaćeni kao kolege i prijatelji od svih te da nije bilo zabilježenog niti jednog ozbiljnijeg incidenta vezano za BiH kontingent“.      

 

 

BIOGRAFIJA

Policijski komesar- generalni inspektor policije

MUJO KORIČIĆ

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 60 gostiju i nema prijavljenih članova