PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Napad na ovlašteno službeno lice u Velikoj Kladuši

Dana 17.10.2018.godine, policjski službenik obavljajući redovne poslove i zadatke , na lokalitetu stare Autobusne stanice, primjetio je lice P.E. rođen 1994. godine, koji u ruci drži hladno oružje – nož te isti se obračunava sa grupom migranata. Po uočavanju policijskog službenika, neki od migranata se udaljavaju sa lica mjesta, dok lice P.E. nastavlja upućivati prijetnje prema policijskim službenicima i prema migrantima koji su ostali na licu mjesta događaja.

 Policijski službenici uspjevaju od lica P.E. oduzeti hladno oružje te lice odvesti do Doma zdravlja Velika Kladuša. Obzirom da je lice poznato policijskim službenicima kao agresivno lice i  lice koje se  liječi u Centru za mentalno zdravlje isti je upućen u Kantonalnu bolnicu Bihać gdje je i hospitaliziran.

O događaju istražitelji OKP PS Velika Kladuša upoznali su tužioca Kantonalnog tužilaštva koji se očitovao da u navedenom dogaćaju stiču obilježja krivičnog djela „ Napad na ovlašteno službeno lice„ istražitelji nastavljaju daljnji rad na dokumnetovanju ovog krivičnog djela.

Ovim putem želimo napomenuti da je većina događaja od strane za sad nepoznatih lica neovlašteno snimljen i objavljen javno putem društvenih mreža, što je izazvalo niz komentara a da se nisu prvo utvrdile stvarne činjenice vezane za navedeni događaj.

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 12 gostiju i nema prijavljenih članova