PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

BIHAĆ: Počinjeno krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“ od strane migranata

          Dana 15.10.2018.godine, Policijskoj stanici Bihać, obratila se uposlenica trgovačke radnje koja je prijavila prijetnje hladnim oružjem – nožem od strane migranta.

         Na lice mjesta događaja upućeni su policijski službenici, koji su u obavljenom razgovoru sa prijaviteljkom došli do saznanja da su tri migranta ušla unutar trgovačke radnje te pokušali otuđiti mušku jaknu u čemu ih je ista spriječila, nakon čega je jedan od migranata uputio prijetnje prijaviteljki upotrebom hladnog oružja - noža.

          U toku razgovora, prijaviteljka je primjetila migranta koji joj je prijetio nožem u blizini trgovačke radnje, te brzom intervencijom policijskih službenika , lice je lišeno slobode i  kod istog je za pojasom hlača pronađen nož dužine 30 cm. Utvrđeno je da se radi o licu Y.B rođen 1992.godine iz Palestine. Policijski službenici, operativnim radom na terenu pronašli su i druga dva lica koja su učestvovala u navedenom događaju a radi se o B.M. rođen 1993. godine iz Palestine i A.K. rođen 1999.godine iz Maroka. 

          Nad osumnjičenim licima, zavedena je kriminalistička obrada, a istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać,  nastavljaju daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela iz člana iz člana 183 KZ F BiH „ Ugrožavanje sigurnosti“ .

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 21 gostiju i nema prijavljenih članova