PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

„Ubistvo u pokušaju“ u Bihaću

             Dana 03.10.2018.godine, Policijskoj stanici Bihać, obratilo se više građana koji su prijavili da je došlo do fizičkog sukoba između migranta u privatnoj kući koju isti koriste a koja se nalazi u Ulici 502.Vbbr,  te da ima povrijeđenih lica.  

             Izlaskom na lice mjesta događaja, policijski službenici zatekli su povrijeđena lica – migrante, a radi se o licima M.B. (1986), E.B. (1992) i W.T.    (2000) sva trojica iz Libije.  Istima je ukazana liječnička pomoć u Kantonalnoj bolnici Bihać i gdje su licima M.B. i E.B. konstatovane lakše tjelesne povrede, dok je lice W.T. zadržano na liječenju i kojem su konstatovane teške tjelesne povrede nanešene u predjelu abdomena upotrebom podesnog predmeta.

            Uviđaj na licu mjesta pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva obavili su istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP USK-a, koji su utvrdili da su gore navedena lica konzumirali alkoholna pića nakon čega je došlo do verbalnog a potom do međusobnog fizičkog sukoba da bi u jednom trenutku lice M.B. ( 1986 ) nanio teške tjelesne povrede upotrebom komada stakla licu W.T. ( 2000).

     Lice M.B. (1986) i E.B. (1992) lišeni su slobode i nad istima je zavedena kriminalistička obrada od strane istražitelja SKP MUP USK-a.

     Protiv lica E.B. (1992) i W.T.( 2000) Kantonalnom tužilaštvu USK-a,  biti će podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 173. KZ F BiH „ Laka tjelesna ozljeda“.

     Lice M.B ( 1986 ) uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 173 KZ F BiH „Laka tjelesna ozljeda“ i krivičnom djelu iz člana 166 KZ F BiH „ Ubistvo a u vezi sa članom 28 KZ F BiH „ Pokušaj biti predan na daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu USK-a.

     O predmetnom događaju upaznata je i Služba za poslove sa strancima – Terenski ured Bihać.           

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 14 gostiju i nema prijavljenih članova