PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

PRETRES OBJEKATA U KOJIMA BORAVE MIGRANTI NA PODRUČJU GRADA BIHAĆA

 

Dana 16.08.2018 godine, u jutarnjim satima, po naredbi Kantonalnog suda u Bihaću, policijski službenici Uprave policije MUP USK-a, otpočeli su policijsku akciju „ Racija“ i „Pretres“ lica i objekta koje koriste migranti a radi se o objektu „ Đački dom“ u Borićima kao i šatorskog naselja pored same zgrade. Cilj ovih aktivnosti jeste pronalazak predmeta koji potiču iz krivičnog djela, predmeta koji mogu poslužiti u izvršenju krivičnog djela kao i predmeta koji se oduzimaju u skladu sa Zakonom o prekršajima.

             U provođenju aktivnosti Uprava policije MUP-a USK angažirala je 40 policijskih službenika - pripadnika Jedinice policije za podršku, Policijske stanice Bihać, Odjeljenja kriminalističke policije PS Bihać te  Sektora kriminalističke policije.

            U sklopu nastavka provođenja zajedničkih aktivnosti na rješavanju problematike migracija na području USK-a, u akciji su učestvovali pored Uprave policije MUP USK-a i Služba za poslove sa strancima koji su obavljali poslove iz svoje nadležnosti a radi se o kontroli boravišnog statusa migranata.

          U toku pretresa policijski službenici pronašli su i izuzeli, više komada hladnog oružja, boksera, zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Cannabis sativa L“ kao i drugih predmeta.

            Lišena su slobode i dva lica, koja se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela na području grada Bihaća i nad istima su policijski službenici zaveli kriminalističku obradu.

            Radi se o licu N.N. rođen 1988.god iz Afganistana za koje postoje osnovi sumnje da je počinio krivično djelo iz čl. 289 KZ F BiH „ Razbojništvo“ i licu  K.A. rođen 1992.godine  iz Pakistana za koje postoji osnovi sumnje da je počinio krivično djelo iz čl. 239. KZ F BiH „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga „

            Prilikom sprovođenja navedenih planskih aktivnosti nije bilo pružanja otpora od strane lica zatečenih u objektu a policijski službenici Uprave policije su se u svom postupanju pridržavali najviših standarda u pogledu zaštite života te poštivanja prava.


 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 28 gostiju i nema prijavljenih članova