PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Obavijest za medije operativnog štaba O.A. „Migrant“

Na Unsko-sanskom kantonu trenutno je najaktuelnija tema dolazak velikog broja stranih državljana- migranata, pretežno muške populacije mlađe i srednje životne dobi, što je rezultiralo djelomičnom promjenom načina života stanovnika Grada Bihaća i općine Velika Kladuša.

            Uprava policije MUP USK-a u okviru svojih nadležnosti pruža bezrezervnu podršku svim državnim organima, domaćim i stranim humanitarnim organizacijama, u čijoj je isključivoj nadležnosti rad sa takvim grupama stranaca kako bi održali povoljno stanje sigurnosti na područjima gdje su prisutni migranti.

            Pored pojačanih napora Uprave policije povremeno se događaju incidenti kojima su prekršeni Zakoni Bosne i Hercegovine i gdje policijski službenici, zajedno s drugim organima i Kantonalnim tužilaštvom USK-a, provode zakonom propisane radnje.

            Iako je Uprava policije MUP-a USK-a o svakom takvom incidentu javno objavila službeno priopćenje primijećeno je da pojedini web portali objavljuju netačne i neprovjerene  vijesti praćene senzacionalističkim naslovima koje većim djelom nisu istinite, a što u konačnici može stvoriti pogrešnu sliku građana o stanju sigurnosti na teritoriji Unsko-sanskog kantona.

            Ovom prilikom Uprava policije MUP-a USK-a apeluje na sve vlasnike i administratore svih web portala ali i ostalih medijskih kuća da objektivno, profesionalno i istinito izvještavaju građane o incidentima u kojima su učestvovali migranti.

            Ne postupanje na ovakav način predstavlja prekršaj iz člana 7, stav 1, točka 10, Zakona o JRiM-u USK-a – „Ko iznosi ili prenosi lažnu vijest ili tvrdnju kojom se može izazvati uznemirenost građana ili ugroziti javni red i mir“.     

            U vezi navedenog obavještavamo Vas da svi građani USK-a, web portali i ostali mediji, tačne informacije vezane za ove događaje, a koje se u tom trenutku istrage mogu dati, uvijek mogu preuzeti na službenoj stranici MUP USK-a ili mogu do njih doći putem portparola MUP-a USK-a.    

            U narednom periodu Uprava policije MUP-a USK-a će putem lokalnih televizijskih kuća i radio stanica dodatno informirati građane o svim poslovima i zadacima koje provode na području Unsko-sanskog kantona, a koja se tiču migrantske populacije.

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 21 gostiju i nema prijavljenih članova