PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Uprava policije organizirala sastanak sa komadantom EUFOR-a i međunarodnim organizacijama

 

 

 

U prostorijama MUP USK-a, dana 13.07.2017. godine , održan je radni sastanak sa predstavnicima Međunarodnih organizacija i predstavnicima EUFOR-a u BiH, a u vezi aktuelne situacije te priliva sve većeg broja migranata na područje Unsko-sanskog kantona.

Ispred Uprave policije MUP USK-a, kao domaćin i organizator sastanka, prisustvovao je načelnik Sektora uniformisane policje, glavni inspektor Družić Šero po ovlaštenju policijski komesar, dok su sastanku prisustvovali komandant EUFOR-a generalmajor Martin Dorfer, predstavnik UNHCR-a  Husagić Seid, predstavnik IOM-a Runić Bogdan , predstavnik Crvenog križa Midžić Selam te LOT TIM. 

            Glavni inspektor Družić Šero, upoznao je sve prisutne sa stanjem sigurnosti na području Unsko-sanskog kantona, kao i sa svim do sad poduzetim aktivnostima Uprave policije,  te sa teškoćama s kojima se susreću policjski službenici u svom radu kad je u pitanju priliv i boravak sve većeg broja migranata na USK-a. Načelik Družić , istakao je da je Uprava policije MUP USK-a, sve svoje snage i aktivnosti usmjerila na održavanju povoljne sigurnosne situacije na području USK, zaštiti građana i njihove imovine, a posebno na području grada Bihaća i Općine Velika Kladuša, obzirom da je najveća koncentracija migranata upravo na ovim područjima. 

Generalmajor Martin Dorfer, istakao je da je njegova današnja posjeta prvenstveno upoznavanje sa situacijom na USK-a, te je iskoristio priliku da uputi riječi pohvale Upravi policije MUP USK-a na dosadašnjem rada i napore koje ulaže na rješavanju problema i očuvanja povoljne sigurnosne situacije na USK-u u novonastaloj situaciji sa migrantima. Također je istakao, da će kao visokopozicionirani predstavnik organizacije čija je misija očuvanje stabilnog stanja u okruženju i da će iskoristiti svoj položaj kako bi uticao na sve institucije nadležene za rješavanje ovog problema. 

.

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 28 gostiju i nema prijavljenih članova