PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Izmještanje migranata iz zgrade Doma penzionera u Bihaću

           

Dana 05.07.2018.godine, MUP USK-a zaprimio je akt od strane Gradske uprave Bihać, u kojem se traži da MUP USK-a, odmah – bez odlaganja, isprazni zgradu Doma penzionera i sve migrante koji borave u istoj.

Policijski službenici PS Bihać, dana 09.07.2018. godine, održali su sastanak u Gradskoj upravi Bihać, gdje su načelnika Službe za komunalne djelatnosti, vode, zaštitu okoliša i inspekcijske poslove, upoznali na koji način Prva policijska uprava odnosno PS Bihać može pružiti pomoć-asistenciju Gradskoj upravi Bihać.

U skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima („Službeni glasnik USK-a“ broj 13/16) i Instrukcijom o pružanju pomoći drugim organima („Službeni glasnik USK-a“ broj 3/17) , Gradska uprava Bihać, u obavezi je podnijeti zahtjev za pružanje pomoći nadležnoj Prvoj policijskoj upravi tek nakon što se ispune određeni zakonski uvjeti neophodni za postupanje policijskih službenika, a to su konkretno u ovom slučaju:

-        Gradska uprava Bihać mora donijeti rješenje o iseljenju migranata iz Doma penzionera,

-        Predhodno utvrditi vlasnika objekta te pribaviti saglasnost od istog, odnosno od istog zatražiti zaštitu njihovog objekta,

-        Donosilac rješenja o iseljenju ili udaljenju iz navedenog objekta mora obezbjediti dovoljan broj prateće komunalno-sanitarne službe, koja će ukloniti stvari iz navedenog objekta .

Tek nakon ispunjenja uvjeta u skladu sa gore navedim Zakonom i Instrukcijom te podnešenog zahtjeva za pružanje pomoći ,nadležna Prva Policijska uprava, donijet će rješenje o pružanju pomoći drugom organu- asistenciji po kojem će postupiti policijski službenici Uprave policije.

Ovim putem želimo upozanti javnost, da je u toku rješavanje ovih zahtjeva i ispunjenje gore pobrajanih uvjeta, te da bi u skorije vrijeme moglo doći do iseljenja migranata iz napuštene zgrade Doma penzionera.

Uprave policije MUP USK-a, će i u narednom periodu u zajedničkim i koordiniranim akcijama sa svim nadležnim institucijama, sprovoditi aktivnosti u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima te na taj način dati doprinos u poboljšanju sigurnosnog stanja ne samo na području gradova sa najvećim prilivom migranata već i čitavog USK-a.

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 36 gostiju i nema prijavljenih članova