PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Ministru Mulabdiću uručena zahvalnica

Vedranu Mulabdiću, ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevu, danas je Anel Ramić, ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, uručio zahvalnicu za nesebičan doprinos u reorganizaciji MUP-a USK.

- U januaru 2016. godine na snagu je stupio novi Zakon o unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo kojim je osim operativne obuhvaćena i finansijska samostalnost  Uprave policije. Zbog interesovanja naših kolega obavili smo niz radno-konsultativnih sastanaka sa predstavnicima ministarstava unutrašnjih poslova u Federaciji BiH gdje smo se stavili na raspolaganje kako bi smo pomogli da i naše kolege u Federaciji BiH što efikasnije donesu i implementiraju ove zakone.

Također, 2016. godine na snagu je stupio Zakon o državnoj službi u Kantonu Sarajevo kojim je predviđeno donošenje i novih zakonskih akata, odnosno pravilnika o unutrašnjoj sistematizaciji ministarstava pa samim tim i Ministarstva unutrašnjih poslova KS. Naša obaveza je i shodno ovom Zakonu da sa našim kolegama, kada je u pitanju izrada novih pravilnika, usko surađujemo. Moram naglasiti da konstantna saradnja podrazumijeva i povećanje stepena sigurnosti na području Federacije BiH. Zahvaljujem se kolegi Ramiću na ukazanoj časti i zadovoljstvu da primim ovu zahvalnicu. Zahvalnica je naslovljena na moje ime, ali ću je primiti u ime Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i službenika koji su također dali svoj doprinos u reorganizaciji MUP-a USK, kazao je Mulabdić. 

Ministar Ramić rekao je da je Zakon o unutrašnjim poslovima u Unsko-sanskom Kantonu stupio na snagu u septembru 2016. godine.

-  No, nakon što sam preuzeo funkciju ministra uvidio sam da nije rađeno na implemntaciji ovog Zakona, odnosno na operativnoj i budžetskoj samostalnosti Uprave policije. Nakon radnih sastanaka sa ministrom MUP-a KS, koji nam je dao na raspolaganje sve svoje ljudske resurse i znanje i mi smo krenuli u implementaciju. Službenici MUP-a USK su čitavo vrijeme bili u kontaktu sa službenicima iz MUP- a KS, koji su nam pružali sve moguće podatke kako bismo što prije i efikasnije uradili zadatke koju su nas očekivali. Završili smo  prijedlog budžeta, kao diobeni bilans. Ovo je znak male pažnje, a MUP KS na čelu sa ministrom je zaslužio mnogo više od ove male zahvalnice koju smo uručili. Ministar je veliki prijatelj kako Unsko-sanskog kantona, tako i MUP-a USK, kazao je Ramić.Ministri Mulabdić i Ramić istakli doprinos međunarodnih organizacija, odnosno Ureda visokog predstavnika, Ambasade SAD i delegacije Evropske unije u BiH koji su imali značajnu ulogu prilikom donošenja zakona o unutrašnjim poslovima,  ali i tokom održavanja radno-konsultativnih sastanaka.

IZVOR: http://mup.ks.gov.ba/aktuelno/obavjestenja/ministru-mulabdicu-urucena-zahvalnica-za-nesebican-doprinos-u-reorganizaciji

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 41 gostiju i nema prijavljenih članova