PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Cazin: Rasvjetljeno krivično djelo„Teška krađa“

Dana 19.03.2018.godine, Policijska stanica Cazin zaprimila je dojavu o izvršenom krivičnom djelu na štetu S.S. koji trenutno boravi u inostranstvu i kojom prilikom je iz porodične kuće oštećenog, otuđeno više radnih alata, dva televizora , moped i drugi kućani predmeti.

 U cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PS Cazin,  poduzeli su niz operativno-taktičkih mjera i radnji, te došli do saznanja o licima koja se dovode u vezu sa počinjenim krivičnim djelom, a radi se o  B.N.rođen 1989.godine sa područja Općine Cazin, O.S.rođen 1982.godine sa područja Velike Kladuše i lice H.S.rođen 1961.godine sa područja Općine Cazin.

U cilju pronalaska predmeta koji potiču iz ovog krivičnog djela, po osnovu  dobijenih naredbi Općinskog suda Cazin, izvrešen je pretres porodične kuće lica B.N.rođen 1989. godine i tom prilikom pronađeni su i izuzeti traženi predmeti.

Prilikom pretresa i utvrđivanje identiteta za lice O.S.rođen 1982. godine, utvrđeno je da za istim postoji raspisana potjernica zbog bjeksta iz KPZ ZT Zenica od 9.mjeseca 2017.godine gdje se isti nalazi na izdržavanju zatvorske kazne zbog izvršenja krivičnog djela „ Ubistvo“. Također za predmetnim licem raspisana je još jedna potjernica po naredbi Općinskog suda Zenica iz februara 2018.godine, zbog izvršenog krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Nad osumnjičenima zavedena je kriminalistička istraga pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva USK-a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana  287. KZ F BiH „Teška krađa“  te će protiv isti,  biti podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.  

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 49 gostiju i nema prijavljenih članova