PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Sastanak sa predstavnicima ICITAP-a i Gradske uprave Bihać

Dana 29.01.2018.godine,  u kabinetu Policijskog komesara, održan je radni sastanak sa predstavnicima U.S. Department of Justice Criminal Division, ICITAP BiH kao i predstavnika Gradske uprave Bihać.

 Ispred Uprave policije MUP USK-a, pored policijskog komesara generalnog inspektora policije Muje Koričić, sastanku su prisustvovali i Načelnik Prve PU samostalni inspektor Amel Kozlica i komandir PS Bihać samostalni inspektor Alić Samir, policjski službenici koji rade na projektu Rad policije u zajednici, dok su ispred ICITAP-a sastanku prisustvovali  , direktor ICITAP programa Laddie Hancock i Ines Adilović, a ispred Gradske uprave Bihać Elmedin Mehadžić.

Predstavnici ICITAP-a istakli su problem neprimjerenih grafita kako na ulicama gradova na području Bosne i Hercegovine tako i na području grada Bihaća, pa su s tim u vezi pokrenuli projekat uklanjanja grafita, koji su podržali i Uprava policije MUP USK-a i Gradska uprava Bihać.

U suradnji sa Gradskom upravom Bihać, određene su i lokacije sa kojih bi se u narednom periodu trebali ukloniti neprimjereni grafiti. Također, istovremeno će se poreknuti i kampanja „Grad bez grafita“ čiji je cilj podizanje svijesti na očuvanju javnih dobara a isto tako bi se građanima skrenula pažnja da je pisanje neprimjerenih grafita na javnim površinama, kažnjivo na osnovu Općinske odluke o Javnom redu i miru.

Bihać je grad svih nas, i naša obaveza je očuvanje javnih površina, fasada, saobraćajnih znakova a posebno spomenika kulture i niko nema pravo da pisanjem neprimjerenih ili diskriminirajućih grafita narušava ljepote našeg grada.

 

 

 

 

 

 

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 38 gostiju i nema prijavljenih članova