PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

BIHAĆ: Zaostala minsko eksplozivna sredstva

Dana 23.01.2018.godine, Policijska stanica Bihać, obavještena je od strane Doma zdravlja Bihać da je ukazana liječnička pomoć licu R.Z.rođen 1955.godine koji je zadobio povrede obje šake, grudnog koša, stomaka, vrata i lica, usljed eksplozije nepoznate eksplozivne naprave, te je isti odmah upućen sanitetskim vozilom u Kantonalnu bolnicu Bihać.

 Uviđajne radnje na licu mjesta obavili su istražitelji OKP PS Bihać pod nadzorom kantonalnog tužioca nakon čega je utvrđeno, da je R.Z. u garaži porodične kuće, rukovao sa detonirajućim kapislama nepoznatog porijekla, usljed čega je došlo do eksplozije a oštećeni je zadobio povrede opasne po život.

            Uprava policije, upozorava građane da posjedovanje minsko-eksplozivnih sredstava podliježe krivičnoj odgovornosti a opasnost prilikom rukovanja ovakvim sredstvima može  dovesti do teškog povrjeđivanja i ugrožavanja kako vlastitog života tako i života drugih građana. 

Građani koji prilikom obilaska područja koja su bila okupirana ili na kojima su se vodile borbe u toku rata, primjete zaostala minsko eksplozivna sredstava, dužni su da obavijeste najbližu Policijsku stanicu na broj 122,  iste ne diraju već na prikladan način označe (vrećicom, tkaninom, bocom i sl.).

Također je važno naglasiti da građani ubojita sredstva ne donose lično u prostorije policije, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste Policijsku stanicu te će stručni i osposobljeni policijski službenici kao i pripadnici civilne zaštite , dogovoreno mjesto i preuzeti minsko eksplozivna sredstva.

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 44 gostiju i nema prijavljenih članova