PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Obavijest

Kako je većina elektronskih medija na prostoru Unsko-sanskog kantona, prenijela video snimak utrke dva putnička motorna vozila marke „ VW Golf III“ na dijelu magistralnog puta M-5, nakon čega jedno vozilo slijeće sa kolovoza, policijski službenici PS Bihać, poduzeli su mjere i radnje na identifikaciji vozila kao i vozača, te utvrdili slijedeće:

 

Dana 02.04.2017.godine na Magistralnom putu M-5, u neposrednoj blizini hotela“ Ada“ dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao vozač M.A. rođen 1991.godine sa motornim vozilom VW Golf III. Uviđajnje radnje na licu mjesta obavili su policijski službenici PS Bihać, koji su konstatovali da je vozač usljed neprilagođene brzine stanju i uslovima puta, sletio sa kolovoza. Kao posljedica ove saobraćajne nezgode, nastupila je materijalna šteta dok povrjeđenih lica nije bilo. Vozač M.A. sankcionisan je u skladu sa Zakonom te je istom uručen prekršajni nalog.

U vrijeme vršenja uviđajnih radnji navedene saobraćajne nezgode, policijski službenici nisu imali informaciju o tome da je uzrok ove saobraćajne nezgode upravo utrka dva motorna vozila. Operativnim radom na terenu, policijski službenici utvrdili su identitet drugog učesnika u ovoj trci kao i  identitet lica lica koji je navedenu utrku snimao, te su protiv istih poduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

Sigurnost građana, zaštita njihovih života i imovine, održavanje javnog reda i mira,  primarni je zadatak policijskih službenika, pa samim tim i sigurnost svih učesnika u saobraćaju. Građani molimo, ukoliko imaju saznanja ili snimke motornih vozila koji se utrkuju da iste dostave najbližoj policijskoj stanici. 

Uprava policije MUP USK-a poduzimaće sve mjere i radnje kako bi spriječila i sankcionisala  ovakve i slične smrtonosne igre osoba spremnih da u punoj brzini ugroze svoje i živote ostalih učesnika u saobraćaju.

 

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 34 gostiju i nema prijavljenih članova