PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Rasvjetljena lažna dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi u Cazinu

Dana 04.01.2018.godine oko 18.30 sati,  Policijska stanica Cazin zaprimila je dojavu od strane nepoznate muške osobe da je u restoranu Swiss koji se nalazi u sklopu trgovačkog centra Ljiljan, postavljena eksplozivna naprava. Po zaprimljenoj dojavi, na lokaciju su upućene sve raspoložive patrole te su evakuisani svi građani iz trgovačkog centra. U toku evakuacije građana, PS zaprimila je još jednu dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi u restoranu Swiss. Nakon evakuacije,  policijski službenici izvršili su kontradiverzioni pregled čitavog objekta te utvrdili da je dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi lažna.

  Policijski službenici PS Cazin, poduzeli su niz operativno taktičkih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela i identifikaciji lica koja je uputila lažni poziv, te su došli do saznanja da je mogući počinioc ovog krivičnog djela, lice V.S.rođen 1994.godine- uposlenik restorana Swiss.

Nad istim je zavedena kriminalistička obrada a po naredbi Općinskog suda Cazin, izvršen je i pretres porodične kuće osumnjičenog  kojom priliko su  pronađeni i predmeti koje je isti koristio u izvršenju krivičnog djela.

 Zbog postojanja osnova sumnje da je uputio lažni poziv, protiv lica V.S. bit će podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 347 KZ F BiH „ Lažno prijavljivanje“.

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 18 gostiju i nema prijavljenih članova