PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

PRILOG TV USK

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

INTERVJU SA POLICIJSKIM KOMESAROM

Rasvjetljena lažna dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi u Cazinu

Dana 04.01.2018.godine oko 18.30 sati,  Policijska stanica Cazin zaprimila je dojavu od strane nepoznate muške osobe da je u restoranu Swiss koji se nalazi u sklopu trgovačkog centra Ljiljan, postavljena eksplozivna naprava. Po zaprimljenoj dojavi, na lokaciju su upućene sve raspoložive patrole te su evakuisani svi građani iz trgovačkog centra. U toku evakuacije građana, PS zaprimila je još jednu dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi u restoranu Swiss. Nakon evakuacije,  policijski službenici izvršili su kontradiverzioni pregled čitavog objekta te utvrdili da je dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi lažna.

  Policijski službenici PS Cazin, poduzeli su niz operativno taktičkih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela i identifikaciji lica koja je uputila lažni poziv, te su došli do saznanja da je mogući počinioc ovog krivičnog djela, lice V.S.rođen 1994.godine- uposlenik restorana Swiss.

Nad istim je zavedena kriminalistička obrada a po naredbi Općinskog suda Cazin, izvršen je i pretres porodične kuće osumnjičenog  kojom priliko su  pronađeni i predmeti koje je isti koristio u izvršenju krivičnog djela.

 Zbog postojanja osnova sumnje da je uputio lažni poziv, protiv lica V.S. bit će podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 347 KZ F BiH „ Lažno prijavljivanje“.

 

BIOGRAFIJA

Policijski komesar- generalni inspektor policije

MUJO KORIČIĆ

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 78 gostiju i nema prijavljenih članova