PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

PRILOG TV USK

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

INTERVJU SA POLICIJSKIM KOMESAROM

Sanski Most - nastavak akcije kodnog naziva „ FINIŠ“

Policijski službenici Odsjeka za sprječavanje zloupotrebe opojnih droga SKP, PS Sanski Most i Jedinice policije za podršku, u nastavku akcije kodnog naziva „Finiš“,  poduzeli su niz operativno taktičkih mjera i radnji u cilju sprječavanja zloupotrebe opojnih droga te na osnovu naredbe Općinskog suda Sanski Most, dana 22.12.2017.godine, izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice H.A. rođen  1970.godine i njegov sin H.A 1995. godine.

 Prilikom pretresa, policijski službenici pronašli su i izuzeli veću količinu suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Cannabis sativa L“, digitalna vaga za precizno mjerenje opojnih droga kao i tzv „ drobilica, veću količinu vatrenog oružja od čega: jednu automatsku pušku sa dva pripadajuća okvira, poluautomatsku pušku, lovačku pušku, vojni karabin M- 48 sa optičkim nišanom, dva pištolja i oko 400 metaka različitog kalibra, kao i mobilni telefoni koji su koristili osumnjičeni u izvršenju krivičnog djela.

Gore navedena lica,  lišena su slobode i nad istima je zavedena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 238. KZ F BiH „ Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i iz člana 371. KZ F BiH „ Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ te će protiv istih biti nadležnom Kantonalnom tužilaštvu dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

 

   

 

                                                                  

BIOGRAFIJA

Policijski komesar- generalni inspektor policije

MUJO KORIČIĆ

Dan policije 2017

Zakon o oružju i municiji

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 60 gostiju i nema prijavljenih članova