PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Rasvjetljeno više krivičnih djela na području Cazina

     Policijski službenici Policijske stanice Cazin, radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela koja su se desila na području općine Cazin počinjenih u proteklih par dana, poduzeli su niz operativno-taktičkih mjera i radnji , te došli do saznanja o licima koja su mogu dovesti u vezu sa počinjenim krivičnim djelima.

 Ø  Dana 03.12.2017.godine, PS obratio se vlasnik kamenoloma L.A.rođen 1973.godine, koji je prijavio da je u krugu firme uočio NN vozilo i NN lica. Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici zatekli su lica S.N.rođen 1997.godine i lice H.F.rođen 1996.godine kao i putničko motorno vozilo sa kojeg su skinute registarske oznake i stavljene unutar vozila. Pregledom vozila policijski službenici pronašli su i izuzeli 7 kanistera i crijevo a koje su osumnjičeni koristili u svrhu izvršenja krivičnog djela te su pronašli i izuzeli paketić u kojem se nalazila suha zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Cannabis sativa L“.  Vlasnik kamenoloma L.A., također je prijavio policijskim službenicima da mu je i u proteklih par dana, otuđeno oko 150 litara goriva kao i četiri akumulatora iz radnih mašina. Operativnim radom na terenu, utvrđeno je da pored gore navedih lica u izvršenju krivičnog djela u vezu dovodi i lice B.A.rođen 1998.godine.

            Nad licima je zavedena kriminalistička obrada a na osnovu naredbe Općinskog suda , izvršeni su pretresi stambenih objekata kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se koriste u izvršenju krivičnog djela. Nakon kompletiranja predmeta, Kantonalnom tužilaštvu protiv S.N. i H.F. i B.A. bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 286 KZ F BiH „Krađa„ kao i krivičnog djela iz člana 238 KZ F BiH „ Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Ø  Dana 07.12.2017. godine, Policijskoj stanici Cazin, obratio se N.E.rođen 1976.godine koji je prijavio da je iz kuće koja je u izgradnji otuđeno više radnih alata kao i novčanik prijavitelja.

     Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do saznanja da je počinioc ovog krivičnog djela, lice B.A.rođen 1986.godine kod kojeg su policijski službenici pronašli otuđene predmet. Nad istim je zavedena kriminalistička obrada te će nakon kompletiranja predmeta protiv istog, Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 286 KZ F BiH „ Krađa“.

Ø  Dana 08.12.2017.godine, policijski službenici PS Cazin, izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila vlasništvo P.Z. rođena 1986.godine i tom prilikom unutar vozila pronašli  i izuzeli deset pakovanja rezanog duhana u ukupnoj količini od pet kilograma.

Obzirom da ista ne posjeduje dokumentaciju o porjeklu robe, policijski službenici su obavijestili nadležnu Kantonalnu inspekciju koja je preuzela rad po navedenom događaju.   

                                                             

 

                                                      

                                                                                    

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 37 gostiju i nema prijavljenih članova