PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

AKCIJA NA SUZBIJANJU PROSJAČENJA

Nakon provedenih opsežnih operativno taktičkih mjera i radnji, na području grada Bihaća, dana 05.12.2017.godine, policijski službenici PS Bihać, proveli su akciju a koja se odnosi na suzbijanje prosjačenja a posebno organiziranog iskorištavanja djece i maloljetnika u cilju sticanja materijalnih vrijednosti.

 Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, izvršen je pretres na četiri lokacije a radi se o  stambenim objektima kao i putničkim motornim vozilima, koja su iznajmili organizatori prosjačenja i koristili ih u svrhu smještaja lica koja su prisiljavali na prosjačenje.

U ovoj akciji pored policijskih službenika učestvovali su i Centar za socijalni rad Bihać i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Bihać, koji su poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Prilikom pretresa stambenih objekata, policijski službenici zatekli su devetnaest lica kao i osam maloljetnih osoba, a radi se uglavnom o maloljetnicima koje su u rodbinskoj vezi sa nekim od organizatora prosjačenja, te daljnji rad kao i smještaj  maloljetnika preuzeli su službenici Centra za socijalni rad.

Daljnji rad nad kućama kao i vlasnicima koji su iznajmljivali objekte za stanovanje u vrlo nehumanim i nehigijenskim uvjetima, licima koja se bave prosjačenjem, preuzeli su inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. Jedan od objekata je zapečaćen, dok je vlasniku jednom od objekata od strane Kantonalne uprave za inspekcijske poslove uručen prekršajni nalog.

Istražitelja OKP PS Bihać, nad svim licima zaveli su kriminalističku istragu, nakon čega je dvoje lica zadržano u prostorijama PS Bihać zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iz čl.210. KZ F BiH „ Trgovina ljudima“ i čl. 219. KZ F BiH „ Zapuštanje ili zlostavljanje djece ili maloljetnika“, dok će ostalim licima nakon obrade ukoliko se utvrdi prekršajna odgovornost biti uručeni prekršajni nalozi po Zakonu o javnom redu i miru. 

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 26 gostiju i nema prijavljenih članova