PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Identifikovani počinioci krivičnog djela „ RAZBOJNIŠTVO“ na području Velike Kladuše

             Dana 31.10.2017.godine, Policijska stanica Velika Kladuša, zaprimila je dojavu da je u mjestu Crvarevac, općina Velika Kladuša, u porodičnu kuću  vlasništvo H.M. rođen 1936.godine,  oko 04.00 sati, upala dva nepoznata maskirana lica te uz prijetnju vatrenim oružjem – pištoljem od vlasnika kuće otuđili mobilni telefon, ručni muški sat, pištolj za koji je vlasnik imao dozvolu, novac u iznosu od 250 KM, dok su sa njegove supruge H.S.rođena 1937.godine skinuli i otuđili zlatni nakit, nakon čega su ih zaključali i udaljili se u nepoznatom pravcu.

 Operativnim radom na terenu, istražitelji  PS Velika Kladuša došli su do saznanja da su počinioci ovog krivičnog djela lice M.A. 1999. godine, lice E.S.rođen 1997. godine  i saučesnik lice M.I. rođen 1999.godine, svi sa područja općine Velika Kladuša.  Na osnovu naredbe Općinskog suda Velika Kladuša, izvršen je pretres stambenih i pomoćnih objekata koja koriste lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela, te su kod istih pronađeni i izuzeti pištolj marke CZ Browning call 6,35 mm i 135 komada pištoljskih metaka  i ručni muški sat koji pripadaju oštećenom, te pištolj marke Ekol Firat Magnium , call 9,00 mm i 5 komada metaka a kojeg su izvršioci koristili u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

 Nad licima je zavedena kriminalistička obrada te su isti u potpunosti priznali izvršenje krivičnog djela, odnosno lica M.A. i E.S. se terete da su izvršioci krivičnog djela  iz čl.289 KZ F BiH „Razbojništvo“ dok se lice M.I. tereti za „Pomaganje“ u izvršenju krivičnog djela iz čl. 33 KZ F BiH,  te je protiv istih dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom Kantonalnom tužilaštvu.


 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 46 gostiju i nema prijavljenih članova