PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

PRILOG TV USK

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

INTERVJU SA POLICIJSKIM KOMESAROM

Identifikovani počinioci krivičnog djela „ RAZBOJNIŠTVO“ na području Velike Kladuše

             Dana 31.10.2017.godine, Policijska stanica Velika Kladuša, zaprimila je dojavu da je u mjestu Crvarevac, općina Velika Kladuša, u porodičnu kuću  vlasništvo H.M. rođen 1936.godine,  oko 04.00 sati, upala dva nepoznata maskirana lica te uz prijetnju vatrenim oružjem – pištoljem od vlasnika kuće otuđili mobilni telefon, ručni muški sat, pištolj za koji je vlasnik imao dozvolu, novac u iznosu od 250 KM, dok su sa njegove supruge H.S.rođena 1937.godine skinuli i otuđili zlatni nakit, nakon čega su ih zaključali i udaljili se u nepoznatom pravcu.

 Operativnim radom na terenu, istražitelji  PS Velika Kladuša došli su do saznanja da su počinioci ovog krivičnog djela lice M.A. 1999. godine, lice E.S.rođen 1997. godine  i saučesnik lice M.I. rođen 1999.godine, svi sa područja općine Velika Kladuša.  Na osnovu naredbe Općinskog suda Velika Kladuša, izvršen je pretres stambenih i pomoćnih objekata koja koriste lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela, te su kod istih pronađeni i izuzeti pištolj marke CZ Browning call 6,35 mm i 135 komada pištoljskih metaka  i ručni muški sat koji pripadaju oštećenom, te pištolj marke Ekol Firat Magnium , call 9,00 mm i 5 komada metaka a kojeg su izvršioci koristili u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

 Nad licima je zavedena kriminalistička obrada te su isti u potpunosti priznali izvršenje krivičnog djela, odnosno lica M.A. i E.S. se terete da su izvršioci krivičnog djela  iz čl.289 KZ F BiH „Razbojništvo“ dok se lice M.I. tereti za „Pomaganje“ u izvršenju krivičnog djela iz čl. 33 KZ F BiH,  te je protiv istih dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom Kantonalnom tužilaštvu.


 

BIOGRAFIJA

Policijski komesar- generalni inspektor policije

MUJO KORIČIĆ

Dan policije 2017

Zakon o oružju i municiji

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 98 gostiju i nema prijavljenih članova