PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Obavezna zimska oprema

Koristimo priliku da podsjetimo sve vozače da od 15.11.2017. godine pa do 15.04.2018.godine, stupa na snagu obavezna zimska oprema bez obzira na vremenske uvjete za sva motorna vozila. Po zimskom opremom koju treba da imaju motorna vozila u zimskim uvjetima podrazumjeva se:

 Ø  Za putnička motorna vozila i vozila čija najveća dozvoljena masa nije veća od 3500 kg i nemaju više od 8 sjedišta:

1.     Zimski pneumatici na sva četiri točka. Zimski pneumatik je na svom boku označen oznakama : MS, M+S ili M&S i znakom snježne pahulje na stiliziranom obrisu planine sa tri vrha, čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi namanje 4 mm, 

2.     Gume sa ljetnim profilom čija dubina gazećeg sloja iznosi minimum 4 mm i u priboru odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonskim točkovima u slučaju zimskih uvjeta.

 Ø  Za motorna vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 3500 kg i autobuse:

1.     Zimski pneumatici na pogonskim točkovima. Zimski pneumatik je na svom boku označen oznakama : MS, M+S ili M&S i znakom snježne pahulje na stiliziranom obrisu planine sa tri vrha, čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi namanje 4 mm, a pod zimskom opremom za ova vozila podrazumjevaju se još i lanci za snijeg i priručni alat ( lopata , vreća pijeska od 25-50kg)

2.     Gume sa ljetnim profilom čija dubina gazećeg sloja po dobini iznosi minimum 4 mm i u priboru lanci koji se postavljaju na pogonskim točkovima u slučaju zimskih uvjeta, a pod zimskom opremom za ova vozila podrazumjevaju se i priručni alat ( lopata , vreća pijeska od 25-50kg)

Također, vozače upozoravamo da prilagode brzinu vozila stanju i uvjetima puta kao i atmosferskim prilikama, da se pridržavaju saobraćajni propisa, te da na taj način doprinesu boljoj i ličnoj sigurnosti  i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 36 gostiju i nema prijavljenih članova