PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

BIHAĆ: Rezultati pojačane kontrole učesnika u saobraćaju

U skladu sa planom koji je sačinjen na osnovu Strategije MUP USK-a a koja se odnosi na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja na putevima USK-a, pripadnici PS Bihać, Prve Policijske uprave, su dana  03/04.11.2017. godine, na području Bihaća u vremenskom periodu od 22.00-03.00 sati, proveli akciju  pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje učinjenjenih prekršaja u saobraćaju ili pronalazak tragova i predmeta koji bi mogli poslužiti kao dokaz o izvršenom krivičnom djelu.

U ovoj akciji policijski službenici ukupno su kontrolisali 211 vozača i vozila te uručili 57 prekršajnih naloga po ZOOSS od čega je:

  • upravljanje vozilom pod uticajem alkohola- 17 prekršajnih naloga.
  • upravljanje vozilom prije prava na sticanje upravljanjem – 1 prekršajni nalog,
  • upravljanje ne registrovanim vozilom- 3 prekršajna naloga,
  • ostali prekršaji ( nekorištenje sigurnosng pojasa , nenošenje dokumenata i sl.) -37 prekršajni nalog.

Ukupno je iz saobraćaja isključeno osamnaest ( 18 )  vozača , tri ( 3 ) motorna vozila, privremeno oduzeto sedamnaest ( 17 ) vozačkih dozvola i četiri ( 4 ) vozača lišena su slobode zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK ovom prilikom još jednom upozorava sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da postupaju u skladu sa naredbama izdanim od strane policijskih službenika, da upravljaju svojim vozilima krajnje oprezno, da prilagode vožnju i brzinu kretanja vozila stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, te na taj način doprinesu boljoj ličnoj sigurnosti i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.

Naročito pozivamo sve vozače da ne upravljaju svojim vozilima pod dejstvom alkohola, jer je takva vožnja čest uzrok saobraćajnih nezgoda, naročito onih sa teškim i tragičnim posljedicama.

Sve Policijske stanice koje su u sastavu Uprave policije MUP USK-a će u narednom periodu nastaviti sa ovakvom vrstom planskih akcija na području Unsko-sanskog kantona.                                                                                                              

 

 

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 19 gostiju i nema prijavljenih članova