PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

PRILOG TV USK

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

INTERVJU SA POLICIJSKIM KOMESAROM

SANSKI MOST: Lišenje slobode u Sanskom Mostu


Dana 01.11.2017. godine, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sanskom Mostu i pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva USK-a, Područni ured Sanski Most, policijski službenici PS Sanski Most proveli su akciju u cilju pronalaska opojnih droga i sprječavanja zloupotrebe opojnih droga.

U vezi navedene akcije, izvršen je pretres stana, pratećih objekata i vozila koja su u vlasništvu lica T.M. rođen 1975. godine i tom prilikom pronađena je i oduzeta određena količina smeđeg praha koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Heroin“ kao i biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa L.“ kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom. Neposredno prije početka službene radnje pretresa, supruga osumnjičenog O.A. rođena 1979.godine pokušala je uništiti predmete krivičnog djela u čemu je na vrijeme spriječena od strane policijskih službenika , a svi traženi predmeti privremeno su izuzeti.


Lica su lišena slobode i nad istima je zavedena kriminalistička istraga, a  nakon provedene kriminalističke obrade, biti će predani Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „  Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl.238 KZ F BiH  protiv lica T.M. i Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „ Sprečavanje  službene osobe u vršenju službenih poslova“ iz čl.358 KZ F BiH  Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl.238 KZ F BiH a u vezi sa čl. 33 „ Pomaganje“ protiv lica  O.A.

BIOGRAFIJA

Policijski komesar- generalni inspektor policije

MUJO KORIČIĆ

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 45 gostiju i nema prijavljenih članova