PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

SANSKI MOST: Lišenje slobode u Sanskom Mostu


Dana 01.11.2017. godine, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sanskom Mostu i pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva USK-a, Područni ured Sanski Most, policijski službenici PS Sanski Most proveli su akciju u cilju pronalaska opojnih droga i sprječavanja zloupotrebe opojnih droga.

U vezi navedene akcije, izvršen je pretres stana, pratećih objekata i vozila koja su u vlasništvu lica T.M. rođen 1975. godine i tom prilikom pronađena je i oduzeta određena količina smeđeg praha koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Heroin“ kao i biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa L.“ kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom. Neposredno prije početka službene radnje pretresa, supruga osumnjičenog O.A. rođena 1979.godine pokušala je uništiti predmete krivičnog djela u čemu je na vrijeme spriječena od strane policijskih službenika , a svi traženi predmeti privremeno su izuzeti.


Lica su lišena slobode i nad istima je zavedena kriminalistička istraga, a  nakon provedene kriminalističke obrade, biti će predani Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „  Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl.238 KZ F BiH  protiv lica T.M. i Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „ Sprečavanje  službene osobe u vršenju službenih poslova“ iz čl.358 KZ F BiH  Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl.238 KZ F BiH a u vezi sa čl. 33 „ Pomaganje“ protiv lica  O.A.

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 14 gostiju i nema prijavljenih članova