PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

VELIKA KLADUŠA: Video-snimak fizičkog zlostavljanja djevojčice

 

 Na društvenim mrežama pojavio se video snimak na kojem majka fizički zlostavlja svoju kćerku, a koji je izazvao veliku i zabrinutost i intresovanje javnosti.

Ovim putem želimo informisati kako medije tako i javnost, da se dana 24.08.2017.godine, Policijskoj stanici Velika Kladuša, obratio otac petogodišnje devojčice,  Z.A.rođen 1983.godine koji je prijavio svoju bivšu suprugu te dostavio snimak na kojem se vidi da majka fizički maltretira kćerku.

Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici obavijestili su JU Centar za socijalni rad Velika Kladuša kao i nadležno Kantonalno tužilaštvo te poduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti na dokumentovanju krvičnog djela „ Nasilje u porodici“ počinjen o strane majke D.D.rođena 1986.godine.

Protiv iste, osim što su policijski službenici podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu , podnešen je i Zahtjev za izricanje zaštitne mjere u skladu sa Zakonom o zaštiti od nasilja u porodici, Općinskom sudu, Odjeljenje za prekršaje Velika Kladuša. U suradnji sa JU Centar za socijalni rad Vel. Kladuša, istog dana, 24.08.2017. godine, petogodišnjakinja je predana ocu na daljnje staranje. Također, otac petogodišnjakinje obratio se Zahtjevom za poništenje rješenja o starateljstvu majke nad kćerkom, Općinskom sudu Velika Kladuša a koji je dana 18.10.2017. godine  i donio rješenje da se starateljstvo nad djevojčicom povjerava ocu.

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 25 gostiju i nema prijavljenih članova