PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

„ DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI VOZILA“

 U skladu sa okvirnim planom provođenja mjera i aktivnosti Uprave policije MUP USK-a , a  koja se odnosi na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja na putevima USK-a za period  2016-2020,   policijski službenici  Uprave policije MUP USK-a u suradnji sa stučnom institucijom- Institut za privredni inžinjering iz Zenice kao i  svim ovlaštenim stanicama  za tehnički pregled na području USK-a,  dana 17. i 18.10. 2017. godine,  provele su akciju provjere tehničke ispravnosti vozila na području Unsko-sanskog kantona.

  Ova akcija je dala izuzetno pozitivan odjek u medijima i javnosti i da je dala stvarne statističke pokazatelje o jednom uzorku pregledanih vozila upućenih na vanredni pregled.

  U toku provođena akcije od ukupno kontrolisanih vozila, 62 vozila su upućena na vanredni tehnički pregled.  Nakon izvršenog  vanrednog tehničkog pregleda, utvrđeno je  da je 67,74 % tehnički neispravnih vozila i 32,26 % ispravnih vozila.

Kategorija

Ukupno

Ispravno

Neispravno

Putničko

47

15

32

Autobus

2

2

0

Teretno

12

2

10

Priključno

1

1

0

Ukupno

62

20

42

   Cilj ove akcije prije svega bio je da vozači i pravni subjekti koji učestvuju u javnom saobraćaju,  povećaju svijest o važnosti tehničke ispravnosti vozila,  te da se utiče na svjesniji rad ovlaštenih lica koja pregledaju vozila ali i policijskih službenika koji imaju pravo da u skladu sa ZOOSS-a  BiH,  upućuju na vanredene tehničke preglede sva vozila za koja ocjene da su neispravna. 

 

 

 

 

 

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 10 gostiju i nema prijavljenih članova