PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

PRILOG TV USK

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

INTERVJU SA POLICIJSKIM KOMESAROM

Nova generacija kadeta u činu „Policajac“

                U sklopu nastavka školovanja za početni čin „ Policajac“, 45 kadeta otpočelo je svoju tromjesečnu praktičnu nastavu po organizacionim jedinicama Uprave policije MUP USK-a.  Ovakav vid obuke, sastavni je dio nastavnog plana i programa školovanja koju polaznici moraju proći kroz organizacione jedinice Uprave policije te upoznati se sa načinom rada i ustrojstvom MUP USK-a. Kroz tromjesečnu praktičnu  obuku , polaznike će voditi stručno osposobljeni mentori jer se upravo ovakav rad sa mentorima pokazao kao jedan od najboljih načina pružanja stručne pomoći i podrške, kao i integracija polaznika u radne procese.

                U prostorijama jedinice policije za podršku Uprave policije, Policijski komesar Mujo Koričić i mentori,  dočekali su novu generaciju polaznika, te njih četrdeset i pet je već od 03.10.2017. godine , otpočelo s nastavnim aktivnostima. U svom obraćanju polaznicima, Policijski komesar istakao je da su izborom policijskog obrazovanja i poziva, izabrali časnu i zahtjevnu profesiju, da kroz svoj poziv uvijek rade na svom stručnom i profesionalnom usavršavanju a da je sigurnost građana prevashodno ono što ih mora voditi kroz budući rad i da s ponosom nose policijsku uniformu.

 

               Također, isti dan, u prostorijama Crvenog križa, Ministar MUP USK-a Anel Ramić, obratio se VI  generaciji budućih polaznika koju MUP USK-a šalje na policijsku obuku, a koja upravo prolazi zadnju fazu provjera prije odlaska na školovanje za početni čin „policajac“. Ministar MUP USK-a je u svom govoru, budućim kadetima i polaznicima Policijske Akademije istakao , da su odabirom ovog poziva obavezali  se na poštivanje Ustava i Zakona, da budu ponos i roditelja i cjelokupne zajednice.

 

               Uprava policije MUP USK-a , u protekli nekoliko godina u suradnji sa Vladom USK-a, kontinuirano radi na popuni kadrovske strukture i prijemu novih snaga u policijske redove.

 

                Koristimo ovu  priliku da pozovemo sve mlade ljude koji žele pristupiti u policijske redove da svojom prijavom uzmu učešće u procesu odabira za policijske službenike.

 

 

 

BIOGRAFIJA

Policijski komesar- generalni inspektor policije

MUJO KORIČIĆ

Dan policije 2017

Zakon o oružju i municiji

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 90 gostiju i nema prijavljenih članova