PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Nova generacija kadeta u činu „Policajac“

                U sklopu nastavka školovanja za početni čin „ Policajac“, 45 kadeta otpočelo je svoju tromjesečnu praktičnu nastavu po organizacionim jedinicama Uprave policije MUP USK-a.  Ovakav vid obuke, sastavni je dio nastavnog plana i programa školovanja koju polaznici moraju proći kroz organizacione jedinice Uprave policije te upoznati se sa načinom rada i ustrojstvom MUP USK-a. Kroz tromjesečnu praktičnu  obuku , polaznike će voditi stručno osposobljeni mentori jer se upravo ovakav rad sa mentorima pokazao kao jedan od najboljih načina pružanja stručne pomoći i podrške, kao i integracija polaznika u radne procese.

                U prostorijama jedinice policije za podršku Uprave policije, Policijski komesar Mujo Koričić i mentori,  dočekali su novu generaciju polaznika, te njih četrdeset i pet je već od 03.10.2017. godine , otpočelo s nastavnim aktivnostima. U svom obraćanju polaznicima, Policijski komesar istakao je da su izborom policijskog obrazovanja i poziva, izabrali časnu i zahtjevnu profesiju, da kroz svoj poziv uvijek rade na svom stručnom i profesionalnom usavršavanju a da je sigurnost građana prevashodno ono što ih mora voditi kroz budući rad i da s ponosom nose policijsku uniformu.

 

               Također, isti dan, u prostorijama Crvenog križa, Ministar MUP USK-a Anel Ramić, obratio se VI  generaciji budućih polaznika koju MUP USK-a šalje na policijsku obuku, a koja upravo prolazi zadnju fazu provjera prije odlaska na školovanje za početni čin „policajac“. Ministar MUP USK-a je u svom govoru, budućim kadetima i polaznicima Policijske Akademije istakao , da su odabirom ovog poziva obavezali  se na poštivanje Ustava i Zakona, da budu ponos i roditelja i cjelokupne zajednice.

 

               Uprava policije MUP USK-a , u protekli nekoliko godina u suradnji sa Vladom USK-a, kontinuirano radi na popuni kadrovske strukture i prijemu novih snaga u policijske redove.

 

                Koristimo ovu  priliku da pozovemo sve mlade ljude koji žele pristupiti u policijske redove da svojom prijavom uzmu učešće u procesu odabira za policijske službenike.

 

 

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 41 gostiju i nema prijavljenih članova