PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Edukacija policijskih službenika iz oblasti krivičnog zakonodavstva

 

U okviru projekta “ Podrška pravosuđu BiH- Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa“ , pod pokroviteljstvom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, dana 04.10.2017.godine, održana je radionica za policijske službenike koji su direktno uključeni u kriminalističke istrage i krivično gonjenje počinioca krivičnih djela.

 Radionici  „Unaprjeđenje kvaliteta izvještaja o počinjenom krivičnom djelu“  koju su održali tužioci Katonalnog tužilaštva Bihać,  Alida Kadić i Husein Huzeirović kao i pravni savjetnik VSTV-a Enes Šehić, prisustvovalo je 35 policijski službenika. Kroz radionicu polaznicima je prezentirano nekoliko tema,  od radnji dokazivanja, privremenog oduzimanja predmeta, privremenog oduzimanja imovinske koristi stečene krivičnim djelom, pa do podnošenja izvještaja o krivičnom djelu.

 Ono što je bitno za istaknuti, da suradnja Uprave policije MUP USK-a i Kantonalnog tužilaštva je svakako na zavidnom nivou i da kroz ovakav vid edukacije, ta suradnja se svakako unaprjeđuje u pogledu razmjene informacija a s ciljem djelotvornije borbe protiv svih oblika kriminala i poboljšanja općeg stanja sigurnosti.

 

 

 

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 130 gostiju i nema prijavljenih članova