PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

PRILOG TV USK

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

INTERVJU SA POLICIJSKIM KOMESAROM

Pronađena veća količina opojne droge

 

Policijski službenici Odsjek za sprječavanje zloupotreba droga i trgovine ljudima SKP u koordinaciji sa policijskim službenicima PS Bosanska Krupa, PS Bihać i Jedinica policije  za podršku MUP USK-a, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva i po naredbi Kantonalnog suda Bihać, nakon provedenih opsežnih operativno taktičkih mjera i radnji, na području Bosanske Krupe i Bihaća proveli su operativnu akciju kodnog naziva „ Grmeč“  u cilju sprječavanja zloupotreba opojnih droga.

  U navedenoj akciji, pripadnici policije dana, 04.09.2017. godine,  na području Bosanske Krupe izvršili su pretres porodičnih kuća i pratećih objekta te  lišili slobode šest lica a radi se N.D.rođen 1972.godine, E.Lj. rođena 1979.godine, S.A.rođen 1986.godine, R.E.rođen 1964.godine, R.I.rođen 1983.godine i M.R.rođen 1985.godine .

Istovremeno, na području grada Bihaća, izvršen je pretres porodične kuće Lj.F. rođen 1971.godine koji je i lišen slobode.

 Prilikom pretresa, pronađena je i izuzeta određena količina praškaste materije smeđe boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Heroin“, šest ampula sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Heroin“,  neutvrđena količina suhe zeljaste materije i neutvrđena količina sjemenki a koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „Cannabis sativa L.“ Pored toga pronađen je i izuzet novac u raznim valutama i apoenima, mobilni telefoni, digitalne vage za precizno mjerenje, tzv“drobilice“,  prenosno računalo i ručna bomba tzv“ kašikara“.

 U toku je dalja istraga u ovom predmetu,  a zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela iz člana 238. KZ F BiH  «Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga», policijski službenici zaveli su kriminalističku obradu nad licima koja su lišena slobode, nakon čega će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predani na daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Bihać.

                       

 

BIOGRAFIJA

Policijski komesar- generalni inspektor policije

MUJO KORIČIĆ

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 91 gostiju i nema prijavljenih članova