PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

PRILOG TV USK

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

INTERVJU SA POLICIJSKIM KOMESAROM

BIHAĆ: Akcija „ Konzumiranje alkohola na javnom mjestu „ i „ Nepropisno parkiranje i zaustavljanje“

 

Policijski službenici PS Bihać, Prve Policijske uprave, od 25-28.08.2017.godine u vremenskom periodu od 21.00-05.00 sati, na području grada Bihaća - naselja Gornje i Donje Prekounje,  proveli su akciju s ciljem sankcionisanja počinitelja prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru s akcentom na prekršaj „ Konzumiranje alkohola na javnom mjestu“ kao i sankcionisanje počinitelja prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima BiH s akcentom na prekršaj “Nepropisno zaustavljanje i parkiranje“ te „ Kretanje pješaka po kolovozu“.

 

 Rezultati ove akcije su slijedeći:

 Ø  Iz oblasti Zakona o javnom redu i miru „ Konzumiranje alkohola na javnom mjestu“ zatečeno je 28 lica u činjenju navedenog prekršaja kojima su uručeni prekršajni nalozi.

Ø  Iz oblasti Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima BiH „Nepropisno zaustavljanje i parkiranje“ zatečeno je 10 lica u činjenju navedenog prekršaja kojima su uručeni prekršajni nalozi.

 Također, policijski službenici PS Bihać, evidentirali su tri ugostiteljska objekta koja se nisu pridržavala Općinske odluke o ograničenju rada ugostiteljskih objekata  o čemu je obavještena Kantonalna uprava za inspekcijske poslove.

Sve Policijske stanice koje su u sastavu Uprave policije MUP USK-a će u narednom periodu nastaviti sa ovakvom vrstom planskih akcija na području Unsko-sanskog kantona.

 

BIOGRAFIJA

Policijski komesar- generalni inspektor policije

MUJO KORIČIĆ

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 92 gostiju i nema prijavljenih članova