PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

PRILOG TV USK

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

INTERVJU SA POLICIJSKIM KOMESAROM

„SVA DJECA IMAJU PRAVO NA SIGURAN PUT OD KUĆE DO ŠKOLE I OD ŠKOLE DO KUĆE- BEZ IZUZETAKA“

Povodom početka školske godine, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, poduzima niz aktivnosti u okviru svoje nadležnosti kako bi se školarcima obezbjedila veća sigurnost prilikom kretanja ulicama i prelaska pješačkih prelaza na putu do škole. 

Imajući u vidu pojačanu frekvenciju pješaka i vozila na saobraćajnicama, u blizini škola će se pojačati aktivnosti na kontroli i regulisanju saobraćaja. Na raskrsnicama i pješačkim prelazima policijski službenici će vršiti regulaciju saobraćaja i svojim prisustvom preventivno djelovati, kako bi svi vozači, uz dodatni oprez i poštujući saobraćajne propise, omogućili bezbjedan prelazak učenika na pješačkim prelazima.

Policija će u svom redovnom radu, raditi na suzbijanju pojave brze vožnje, posebno na putevima u blizini škola, te represivno djelovati i sankcionisati nesavjesne vozače koji se ne budu pridržavali ograničenja brzine i pravila saobraćaja u blizini pješačkih prelaza.

Navedenim aktivnostima, policijski službenici afirmiraju partnerski odnos sa građanima, kako bi se postigao željeni efekat, a to je postizanje veće sigurnosti učesnika u saobraćaju, a posebno djece. I ovo je prilika za sve nas da se dodatno angažujemo kako bi povećali njihovu sigurnost u saobraćaju.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona želi sretan početak nove školske godine učenicima i nastavnicima svih škola na području našeg kantona.

BIOGRAFIJA

Policijski komesar- generalni inspektor policije

MUJO KORIČIĆ

Dan policije 2017

Zakon o oružju i municiji

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 80 gostiju i nema prijavljenih članova