PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

PRILOG TV USK

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

INTERVJU SA POLICIJSKIM KOMESAROM

„SVA DJECA IMAJU PRAVO NA SIGURAN PUT OD KUĆE DO ŠKOLE I OD ŠKOLE DO KUĆE- BEZ IZUZETAKA“

Povodom početka školske godine, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, poduzima niz aktivnosti u okviru svoje nadležnosti kako bi se školarcima obezbjedila veća sigurnost prilikom kretanja ulicama i prelaska pješačkih prelaza na putu do škole. 

Imajući u vidu pojačanu frekvenciju pješaka i vozila na saobraćajnicama, u blizini škola će se pojačati aktivnosti na kontroli i regulisanju saobraćaja. Na raskrsnicama i pješačkim prelazima policijski službenici će vršiti regulaciju saobraćaja i svojim prisustvom preventivno djelovati, kako bi svi vozači, uz dodatni oprez i poštujući saobraćajne propise, omogućili bezbjedan prelazak učenika na pješačkim prelazima.

Policija će u svom redovnom radu, raditi na suzbijanju pojave brze vožnje, posebno na putevima u blizini škola, te represivno djelovati i sankcionisati nesavjesne vozače koji se ne budu pridržavali ograničenja brzine i pravila saobraćaja u blizini pješačkih prelaza.

Navedenim aktivnostima, policijski službenici afirmiraju partnerski odnos sa građanima, kako bi se postigao željeni efekat, a to je postizanje veće sigurnosti učesnika u saobraćaju, a posebno djece. I ovo je prilika za sve nas da se dodatno angažujemo kako bi povećali njihovu sigurnost u saobraćaju.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona želi sretan početak nove školske godine učenicima i nastavnicima svih škola na području našeg kantona.

BIOGRAFIJA

Policijski komesar- generalni inspektor policije

MUJO KORIČIĆ

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 94 gostiju i nema prijavljenih članova