PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

PRILOG TV USK

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

INTERVJU SA POLICIJSKIM KOMESAROM

BOSANSKA KRUPA: Pronađena veća količina opojne droge

 Istražitelji Odsjeka za sprječavanje zloupotreba opojnih droga i trgovine ljudima- SKP MUP, intenzivno rade u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga na području Unsko-sanskog kantona.

U koordinaciji sa policijskim službenicima PS Bosanska Krupa, dana 23.08.2017.godine po naredbi Općinskog suda Bosanska Krupa, izvršen je pretres na dvije lokacije a radi se o porodičnim kućama koju koristi lice M.R rođen 1985.godine.

 Tom prilikom pronađena je i izuzeta određena količina praškaste materije smeđe boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Heroin“, određena količina suhe zeljaste materije, zasađene stabljike  i sjemenke koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „Cannabis sativa L.“ Pronađeni su i izuzeti predmeti koji se koriste u distribuciji opojnih droga- digitalne vage za precizno mjerenje, tzv. „ drobilice“, osam mobilnih telefona i određena količina novca.  Pored toga pronađena je i izuzeta kratka puška ručne izrade tzv. “ kubura“.

 

 

U toku je dalja istraga u ovom predmetu,  a zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela iz člana 238 KZ F BiH  «Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga», policijski službenici lišili su slobode lice M.R. rođen 1985.godine i nad istim je zavedena kriminalistička obrada, nakon koje će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predan Kantonalnom tužilaštvu Bihać.

 

 

 

BIOGRAFIJA

Policijski komesar- generalni inspektor policije

MUJO KORIČIĆ

Dan policije 2017

Zakon o oružju i municiji

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 80 gostiju i nema prijavljenih članova