PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

PRILOG TV USK

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

INTERVJU SA POLICIJSKIM KOMESAROM

BOSANSKA KRUPA: Pronađena veća količina opojne droge

 Istražitelji Odsjeka za sprječavanje zloupotreba opojnih droga i trgovine ljudima- SKP MUP, intenzivno rade u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga na području Unsko-sanskog kantona.

U koordinaciji sa policijskim službenicima PS Bosanska Krupa, dana 23.08.2017.godine po naredbi Općinskog suda Bosanska Krupa, izvršen je pretres na dvije lokacije a radi se o porodičnim kućama koju koristi lice M.R rođen 1985.godine.

 Tom prilikom pronađena je i izuzeta određena količina praškaste materije smeđe boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Heroin“, određena količina suhe zeljaste materije, zasađene stabljike  i sjemenke koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „Cannabis sativa L.“ Pronađeni su i izuzeti predmeti koji se koriste u distribuciji opojnih droga- digitalne vage za precizno mjerenje, tzv. „ drobilice“, osam mobilnih telefona i određena količina novca.  Pored toga pronađena je i izuzeta kratka puška ručne izrade tzv. “ kubura“.

 

 

U toku je dalja istraga u ovom predmetu,  a zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela iz člana 238 KZ F BiH  «Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga», policijski službenici lišili su slobode lice M.R. rođen 1985.godine i nad istim je zavedena kriminalistička obrada, nakon koje će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predan Kantonalnom tužilaštvu Bihać.

 

 

 

BIOGRAFIJA

Policijski komesar- generalni inspektor policije

MUJO KORIČIĆ

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 98 gostiju i nema prijavljenih članova