PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

POČETAK ORGANIZIRANJA PREDAVANJA ZA VOZAČE SA NAJMANJE SEDAM KAZNENIH BODOVA

 Članom 225. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini („Službeni glasnik Bosne i Hercegovine“ broj:75/06, 44/07,84/09,48/10,18/13,8/17) propisana je obaveza Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona da vozača, kojem je u roku od jedne godine, zbog učinjenih prekršaja iz navedenog Zakona, određeno najmanje sedam kaznenih bodova, pozove na predavanja o posljedicama koje proizilaze iz nepoštivanja ili nepoznavanja saobraćajnih propisa.

Nakon donošenja podzakonskog akta na državnom nivou to jest Pravilnika o načinu organiziranja predavanja o posljedicama koje proizilaze iz nepoštivanja ili nepoznavanja propisa o sigurnosti prometa na cestama i načinu provjere poznavanja propisa o sigurnosti prometa na cestama („Službeni glasnik Bosne i Hercegovine“ broj:36/13), Ministartsvo je donijelo Pravilnika o radu Komisije za izvođenje predavanja o posljedicama koje proizilaze iz nepoštivanja ili nepoznavanja propisa o sigurnosti saobraćaja na putevima u 2014.godine. isti detaljnije preciriralo u Pravilniku 2017.godini i stvorilo niz tehničkih uvjeta za realizaciju navedenog programa.

Po okončanoj javnoj procedure, Ministartsvo je izvršilo imenovanje Komisije za izvođenje predavanja, od tri (3) člana, i to: Tahirović Omer, policijski službenik (za izvođenje predavanja o posljedicama saobraćajnih nezgoda), Sanimir Jogić, licenciran predavač teoretske nastave (za izvođenje predavanja iz poznavanja saobraćajnih propisa) i Ivanka Jakovac, profesor pedagogije i psihologije (za izvođenje grupnog razgovora o razlozima i posljedicama zbog kojih je došlo do oduzimanja vozačke dozvole).

Ministarstvo očekuje da će i praktična primjena izvođenja predavanja djelovati psihološki na same vozače, te samim tim utjecati na smanjenje broja saobraćjnih nezgoda.

 

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 14 gostiju i nema prijavljenih članova