PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

PRILOG TV USK

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

INTERVJU SA POLICIJSKIM KOMESAROM

Obilježen „ Dana Policije “ 12.juni

 Ministarstvo unutrašnjih poslova USK-a,  obilježilo je svoj praznik „Dana policije“ 12.juna, svečanom akademijom u Bužimu koja je ove godine bila općina domaćin ove manifestacije. Obilježavanju Dana policije prethodile su sportske aktivnosti,  akcija dragovoljnog darivanja krvi kao i obilazak socijalno ugroženih familija na području općine Bužim. 

 

Humanom činu, akciji dobrovoljnog darivanja krvi i izražavanju solidarnosti policije sa građanima, odazvalo se oko 70 uposlenika MUP-a. Kao i svake godine  i ove godine smo obišli, odali počast te položili cvijeće na spomen obilježja našim pripadnicima koji su umrli i koji su svoje živote dali za odbranu domovine.

Pripadnici MUP- a obišli su i socijalno  najugroženije porodice na području općine na kojoj se održava proslava te istima uručili prigodne poklone.   

Na sportskom terenu u malonogometnom turniru, snage je odmjerilo 11 ekipa svih organizacionih jedinica iz sastava MUP-a, a ekipama pobjednicama pehari su dodjeljeni na svečanoj akademiji.

 Svečana akademija „ Dana policije“ održana je u sali Kulturnog centar u Bužimu gdje su u okviru programa, Policijski komesar i Ministar uručili i nagrade pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su svojim radom i zalaganjem postigli najbolje rezultate. „Zlatnu policijsku značku“ dobila je inspektorica Dijana Brkić, „Srebrenu policijsku značku“ dobio je stariji policajac Piralić Elvir, „ Ručni sat sa posvetom“ primilo je 15 uposlenika dok su 46 uposlenika primili „ Pohvale“  a koji su to zbog svoje profesionalnosti i kvaltete rada i zaslužili.

Na kraju programa Ministar i Policijski komesar  uručili su i zahvalnice institucijama i fizičkim licima za solidarnost i dobru saradnju sa policijom uz riječi zahvale svim sudionicima, donatorima i izvođačima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zahvaljuje načelniku općine Bužim kao i građanima Bužima na domaćinskom dočeku kao i svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj za nas najveći praznik - „ Dan policije“.

 

 

 

 

 

 

 

BIOGRAFIJA

Policijski komesar- generalni inspektor policije

MUJO KORIČIĆ

Dan policije 2017

Zakon o oružju i municiji

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 54 gostiju i nema prijavljenih članova