PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Bilten 09.05.2018.godine

U PROTEKLA 24 SATA NA PODRUČJU USK-a EVIDENTIRANO JE:

 

KRIMINALITET

Evidentirano je 6 krivičnih djela a koja su izvršena na području:

Bihać

Dana 08.05.2018.godine, PS obratio se D.F.rođen 1982.godine koji je prijavio otuđenje ručnih radnih mašina iz dvorišta porodične kuće. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Krađa“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać. 

Cazin

Dana 08.05.2018 godine, obratio se uposlenik PTT Cazin koji je prijavio provalu u objekt pošte, iz koje je otuđen metalni sef. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Teška krađa“ nastavljaju istražitelji OKP PS Cazin.

Dana 08.05.2018. godine, PS obratio se Š.R.rođen 1972.godine koji je prijavio otuđenje putničkog motornog vozila parkiranog ispred porodične kuće. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Teška krađa“ nastavljaju istražitelji OKP PS Cazin.

Dana 08.05.2018 godine, policijski službenici prilikom kontrole lica P.E. rođen 1985.godine, kod istog pronašli i izuzeli pvc vrećicu sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu „ Cannabis sativa L“. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga „ nastavljaju istražitelji OKP PS Cazin.

Dana 08.05.2018 godine, policijski službenici prilikom kontrole lica i vozila pronašli su i izuzeli od lica T.M.rođen 1985.godine špricu i određenu količinu praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Heroin“. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ nastavljaju istražitelji OKP PS Cazin.

Ključ

Dana 08.05.2018.godine, istražitelji SKP MUP USK-a, zaustavili su i kontrolisali vozilo s kojim je upravljao B.E.rođen 1981.godine te kod istog u vozilu pronašli i izuzeli veću količinu zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu „ Cannabis sativa L.“ i  pvc vrećicu sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu“ Heroin“ . Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ nastavljaju istražitelji SKP MUP USK-a.

 

JAVNI  RED I MIR

Na području USK-a, javni red i mir narušen je 3 puta a policijski službenici su  intervenisali te protiv počinioca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Bihać- 2 narušavanja- „Vika, galama i drsko ponašanje te izazivanje osjećaja ugroženosti prijetnjom da će napasti na život i tijelo drugog lica i nepostupanjem po zakonitom naređenju OSL-a“Drsko ponašanje i fizički napad“

Cazin - 1 narušavanje-„Nedozvoljeno držanje ili nošenje predmeta podobnih za nanošenje tjelesnih povreda na javnom mjestu ili m/v i propuštanje dužnog staranja o maloljetniku“

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području USK-a dogodile su se 4 saobraćajne nezgode u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

Bihać- 3 saobraćajne nezgode ( 1 lice zadobilo LTP)

Cazin- 1 saobraćajna nezgoda ( 1 lice zadobilo LTP)

 

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 32 gostiju i nema prijavljenih članova