PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Bilten 04.05.2018.godine

U PROTEKLA 24 SATA NA PODRUČJU USK-a EVIDENTIRANO JE:

 

KRIMINALITET

Evidentirano je 5 krivičnih djela a koja su izvršena na području:

Bihać

Dana 03.05.2018. godine, PS obratili su se lice  T.M. rođen 1965. godine i B.M.rođena 1967. godine koji su prijavili da su radniku firme za proizvodnju ograda, licu  M.Dž. dali određeni iznos novca  za izradu ograde i da od tada im se isti ne javlja. Obavljen razgovor sa vlasnikom navedene firme koji nije upoznat sa pomenutim događajem. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Prevara“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać.

Bosanski Petrovac

Dana 03.05.2018.godine, PS obratio se D.S.rođen 1949.godine koji je prijavio da je izvršena provala u njegovu porodičnu kuću. Daljnji rad na dokumnetovanju krivičnog djela „ Teška krađa“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bosanski Petrovac.

Cazin

Dana 03.05.2018. godine, PS obratio se Lj. H. rođen 1969.godine koji je prijavio da mu je sa parking prostora otuđeno putničko motorno vozilo. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Teška krađa“ nastavljaju istražitelji OKP PS Cazin.

Velika Kladuša

Dana 03.05.2018.godine, PS obratio se vlasnik trgovačkog centra lice Š. H. rođen 1954.godine,  koji je prijavio da mu nedostaje novac od dnevnih prihoda.  Operativnim radom utvrđeno je da uposlenik navedene firme, lice Š.M.rođen 1978.godine već duži vremenski period otuđujen navedeni novac. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Pronevjera u službi“ nastavljaju istražitelji OKP PS Velika Kladuša.

Bužim

Dana 03.05.2018. godine, PS prijavljeno je aktiviranje alarmnog sistema na poslovnici banke. Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da su nepoznata lica uz korištenje podesnog predmeta otvorili prozor te u unutrašnjosti poslovnice ispreturali inventar, a po izjavi uposlenika nije ništa otuđeno. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Razbojništvo“  nastavljaju istražitelji OKP PS Bužim.

 

JAVNI  RED I MIR

Na području USK-a, javni red i mir narušen je 2 puta a policijski službenici su  intervenisali te protiv počinioca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Bihać- 1 narušavanje- „Konzumiranje alkoholnih pića na javnom mjestu“

Cazin- 1 narušavanje- „Fizički napad“

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području USK-a dogodile su se 4 saobraćajne nezgode u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

Bihać- 1 saobraćajna nezgoda

Cazin- 2 saobraćajne nezgode ( 1 lice zadobilo LTP)

Bosanska Krupa- 1 saobraćajna nezgoda ( 1 lice zadobilo LTP)

 

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 33 gostiju i nema prijavljenih članova