PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Bilten 27.04.2018.godine

U PROTEKLA 24 SATA NA PODRUČJU USK-a EVIDENTIRANO JE:

 

KRIMINALITET

Evidentirano je 5 krivičnih djela a koja su izvršena na području:

Bihać

Dana 26.04.2018.godine, policijski službenici obavljajući redovne poslove i zadatke, izvršili su kontrolu lica D.A.rođen 1997.godine i tom prilikom pronašli i izuzeli dvije pvc vrećice i jednu foliju sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa L“. Daljnji rad na dokumnetovanju krivičnog djela „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“  nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać.

Dana 26.04.2018 godine, PS zaprimila je dojavu da je izvršena provala u kuću vlasništva A.M. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Teška krađa“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać.

Cazin

Dana 26.04.2018 godine, PS obratio se radnik ugostiteljskog objekta koji je prijavi provalu u isti. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Teška krađa“ nastavljaju istražitelji OKP PS Cazin. 

Sanski Most

Dana 26.04.2018. godine, policijski službenici na osnovu naredbe Općinskog suda, izvršili su pretres stana i pomoćnih objekata koje koristi lice I.E.rođen 1994.godine i tom prilikom pronašli i izuzeli pvc paketić sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Cannabis sativa L“. Daljnji rad na dokumnetovanju krivičnog djela „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“  nastavljaju istražitelji OKP PS Sanski Most.

Bosanska Krupa

Dana 26.04.2018 godine, PS obratili su se supružnici H.K. rođena 1955. godine i H.S.rođen 1952.godine, koji su prijavili da već duži vremenski period imaju problema sa svojim sinom H.E.rođen 1978. godine te isti upućuje prijetnje po život. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Ugrožavanje sigurnosti“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bosanska Krupa.

 

JAVNI  RED I MIR

Na području USK-a, javni red i mir narušen je 3 puta a policijski službenici su  intervenisali te protiv počinioca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Cazin- 1 narušavanje-„Naročito drsko ponašanje i izazivanje osjećaja ugroženosti drugog lica prijetnjom da će napasti na život i tijelo“

Ključ- 1 narušavanje- „ Fizički napad i vršenje fiziološke potrebe na javnom mjestu ili izlaganjem intimnog dijela tijela pogledu drugom“

Bosanska Krupa- 1 narušavanje- „Nepostupanje po zakonitom zahtjevu OSL-a“

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području USK-a dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 lica zadobila lakše tjelesne povrede i 2 lica zadobila teške tjelesne povrede.

Bihać- 7 saobraćajnih nezgoda- ( 1 lice zadobilo TTP)

Ključ- 1 saobraćajna nezgoda

Velika Kladuša- 1 saobraćajna nezgoda ( 2 lica zadobila LTP)

Bužim- 1 saobraćajna nezgoda ( 1 lice zadobilo TTP)

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 8 gostiju i nema prijavljenih članova