PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Bilten 21.04.2018.godine

U PROTEKLA 24 SATA NA PODRUČJU USK-a EVIDENTIRANO JE:

 

KRIMINALITET

Evidentirano je 6 krivičnih djela a koja su izvršena na području:

Bihać

Dana 20.04.2018. godine, PS obratio se Š.A. rođen 1974.godine, koji je prijavio da je licu R.E. dao svoju kreditnu karticu kako bi mu podigao novac, te je isti iskoristivši povjerenje i nemogućnost prijavitelja (osoba sa invaliditetom), prijavljeni R.E. podigao i prisvojio određenu svotu novca. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Prevara“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać.

Dana 20.04.2018. godine, policijski službenici prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, legitimisala tri lica a radi se o stranim državljanima-migrantima S.Z. rođen 1998.godine iz Alžira, T.H.rođen 1998.godine iz Maroka i G.Z.rođen 1994.godine iz Alžira, koji su tom prilikom odbacili mobilni telefon. Nakon toga u PS obratila se 17-godišnjakinja koja je prijavila da su joj tri lica arapskog porijekla otuđili mobilni telefon. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Krađa“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać.

Dana 21.04.2018 godine, PS obaviještena je da je lice V.A.rođen 1942.godine uz pomoć podesnog predmeta – štapa nanio lakše tjelesne povrede licu M.F.rođen 1963.godine. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Laka tjesena povreda“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać.

Ključ

Dana 20.04.2018 godine, PS obratila se D.F.rođena 1948.godine koja je prijavila određene probleme sa svojim sinom D.J.rođen 1980.godine. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Nasilje u porodici“ nastavljaju istražitelji OKP PS Ključ.

Velika Kladuša

Dana 20.04.2018. godine, PS obratio se L.E.rođen 1967.godine koji je prijavio da ispred kuće Š.E.rođen 1984.godine sjedi više lica koja konzumiraju alkohol te da je Š.E.  ispalio hitac iz vazdušne puške pri čemu je pogodio  A.E. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Izazivanje opće opasnosti“ nastavljaju istražitelji OKP PS Velika Kladuša.

Bosanska Krupa

Dana 20.04.2018 godine, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici izvršili su kontrolu lica H.A.rođen 1966.godine kod kojeg je pronađena i izuzeta manja pvc vrećica sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Cannabis sativa L“. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bosanska Krupa.

 

JAVNI  RED I MIR

Na području USK-a, javni red i mir narušen je 7 puta a policijski službenici su  intervenisali te protiv počinioca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Bihać- 3 narušavanja- „Prosjačenje“„ Drsko ponašanje“„Ugrožavanje sigurnosti i izazivanje osjećaja ugroženosti prijetnjom da će napasti na njegov život i tijelo“

Cazin- 1 narušavanje- „ Omalovažavanje ovlaštenog službenog lica“

Ključ- 2 narušavanja- „ Vika, naročito drsko ponašanje“ „ Fizički napad“

Bosanska Krupa- 1 narušavanje- „ Naročito drsko ponašanje i nepostupanje po zakonitom  zahtjevu OSL-a“

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području USK-a dogodile su se 2 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrjeđenih lica. 

Bihać- 1 saobraćajna nezgoda

Cazin- 1 saobraćajna nezgoda

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 24 gostiju i nema prijavljenih članova