PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Bilten 10.02.2018.godine

U PROTEKLA 24 SATA NA PODRUČJU USK-a EVIDENTIRANO JE:

 

KRIMINALITET

Evidentirano je 5 krivičnih djela a koja su izvršena na području:

Bihać

Dana 09.02.2018. godine, PS obratio se Č.F.rođen 1955.godine, koji je prijavio da se dan prije nalazio u ugostiteljskom objektu u društvu sa F.S.rođena 1973.godine i F.M.rođena 1972.godine , gdje su konzumirali alkoholna pića. Dolaskom na kućnu adresu uočio je da mu iz jakne nedostaje određen iznos novca. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Krađa“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać.

Dana 09.02.2018 godine, PS obratio se D.Z.rođen 1999.godine, koji je prijavio svog brata D.E.rođen 1998.godine, da je zapalio stambeni objekt u kojem prijavitelj stanuje. Na lice mjesta upućena je GVJ koji su lokalizirali požar. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela “Paljevina“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać.

Cazin

Dana 09.02.2018 godine, PS obratila se J.K.rođena 1970. godine, koja je prijavila da je njena 15-godišnja  kćerka otišla od kuće u namjeri da stupi u izvanbračnu vezu sa licem Dž.S.rođen 1997.godine. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Izvanbračna zajednica sa mlađim maloljetnikom“ nastavljaju istražitelji OKP PS Cazin.

Velika Kladuša

Dana 09.02.2018.godine,  radeći po prijavi o izvršenoj provali u objekat vlasništvo M.R. koji se nalazi na privremenom radu u inozemstvu, policijski službenici došli su do saznanja da se u kući vlasništvo M.J.rođen 1972. godine nalazi veća količina nakita kao i odjevnih predmeta a koje je istom donio lice P.E.  Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Teška krađa“ nastavljaju istražitelji OKP PS Velika Kladuša.

Dana 09.02.2018.godine, PS obratio se T.I. rođen 1948.godine koji je prijavio da je izvršena provala u njegovu vikendicu iz koje su otuđeni radni alati. Daljnji rad na dokumentovanje krivičnog djela „Teška krađa“ nastavljaju istražitelji OKP PS Velika Kladuša.

 

JAVNI  RED I MIR

Na području USK-a, javni red i mir narušen je 6 puta a policijski službenici su  intervenisali te protiv počinioca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Bihać- 2 narušavanja- „ Naročito drsko ponašanje“ „Vika, galama, nepristojno i drsko ponašanjem  i naročito drsko ponašanje“

Sanski Most- 1 narušavanje- „Nepristojno i drsko ponašanje i nepostupanje po naredbi OSL“

Velika Kladuša- 1 narušavanje- „ Drsko ponašanje“

Bosanska Krupa – 2 narušavanje- „Naročito drsko ponašanje, nepostupanje po naredbi OSL i izazivanje osjećaja ugroženosti drugog lica prijetnjom da će napasti na njegov život i tijelo“ „Fizički napad na drugo lice“

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području USK-a dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Bihać- 5 saobraćajnih nezgoda

Cazin- 1 saobraćajna nezgoda 

Ključ- 1 saobraćajna nezgoda

Velika Kladuša- 2 saobraćajne nezgode

Bosanska Krupa- 1 saobraćajna nezgoda

Bužim- 1 saobraćajna nezgoda( 1 lice zadobilo TTP)

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 32 gostiju i nema prijavljenih članova