PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Bilten 11.01.2018.godine

U PROTEKLA 24 SATA NA PODRUČJU USK-a EVIDENTIRANO JE:

 

KRIMINALITET

Evidentirana su 4 krivična djela a koja je izvršeno na području:

Bihać

Dana 09.01.2018. godine,  policijski službenici PS  došli su do saznanja da lice  B.G.rođen 1970.godine posjeduje vojno vatreno oružje. U obavljenom razgovoru sa B.A., isti je priznao da posjeduje poluautomatsku pušku i deset komada metaka a koje su policijski službenici i izuzeli. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivni materija“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać.

Sanski Most

Dana 10.01.2018.godine, policijski službenici na osnovu naredbe Općinskog suda izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice H.Dž.rođen 1989.godine kod kojeg je pronađena vojna puška sa skraćenim kundakom. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivni materija“ nastavljaju istražitelji OKP PS Sanski Most.

Dana 10.01.2018.godine, policijski službenici na osnovu naredbe Općinskog suda  izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice S.N.rođen 1990.godine, i tom prilikom pronađeni su i izuzeti dva paketa sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledm asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa L“ te predmeti koje je osumnjičeni koristio u izvršenju krivičnog djela. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Posjedovanje i omugućavanje uživanja opojnih droga“ nastavljaju istražitelji OKP PS Sanski Most.

Ključ

Dana 10.01.2018.  godine, radom po prijavi D.L.rođen 1946.godine, koji je prijavio da je u njegovoj privatnoj šumi izvršena bespravna sječa ogrijevnog drveta . Operativnim radom na terenu utvrđeno je da je lice B.H.rođen 1976.godine, izvršio krivično djelo „ Šumska krađa“  na štetu prijavitelja, te je protiv istog podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

JAVNI  RED I MIR

Na području USK-a, javni red i mir narušen je 3 puta a policijski službenici su  intervenisali te protiv počinioca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Cazin- 2 narušavanja- „ Drsko ponašanje i učestvovanje u tuči “  „ Drsko ponašanje“

Sanski Most- 1 narušavanje- „Naročito drsko ponašanje i fizički napad“

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području USK-a dogodile su se 7 saobraćajne nezgoda u kojima nije bilo povrjeđenih lica.

Bihać - 3 saobraćajne nezgode

Cazin- 2 saobraćajne nezgode

Sanski Most- 1 saobraćajna nezgoda

Velika Kladuša- 1 saobraćajna nezgoda

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 22 gostiju i nema prijavljenih članova