PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Bilten 15.12.2017.godine

U PROTEKLA 24 SATA NA PODRUČJU USK-a EVIDENTIRANO JE:

 

KRIMINALITET

Evidentirano je 6 krivičnih djela a koja su izvršena na području:

Cazin

Dana 14.12.2017 godine, PS obratila se Č.Z.rođena 1981.godine koja je prijavila fizički napad prema sebi od strane suprauga Č.M.rođen 1978.godine. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Nasilje u porodici“ nastavljaju istražitelji OKP PS Cazin.

Sanski Most

Dana 14.12.2017 godine obratio se vlasnik mjenjačnice koji je prijavio da je zaprimio novčanicu od 500 Eura za koji isti sumnja da je falsificirana. Operativnim radom utvrđeno je da su lica M.Š rođen 1994. godine i lice J.A.rođen 1991.godine pokušali falsificiranu novčanicu staviti u promet. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela“ Krivotvorenje novca“ nastavljaju istražitelji SKP MUP USK-a.

Ključ

Dana 14.12.2017.godine, na osnovu naredbe Općinskog suda Sanski Most, istražitelji SKP izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice K.I.rođen 1968.godine i njegov sin K.E.rođen 1991.godine i tom prilikom pronađena je veća količina suhe zeljaste materije kao i sjemenki  koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „ Cannais sativa L.“,  jedan paket sačinjen od  prozirne PVC folije u kojoj se nalazio praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Kokain“ neutvrđene količine kao i predmeti koji se koriste u izvršenju krivičnog djela. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ nastavljaju istražitelji SKP MUP USK-a.

Velika Kladuša

Dana 14.12.2017.godine, PS obratio se H.Z.rođen 1983.godine koji je prijavio  fizički napad prema sebi od strane lica G.H.rođen 1993.godine i G.Z.rođen 1979.godine. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Nasilničko ponašanje“ nastavljaju istražitelji OKP PS Velika Kladuša.

Bosanska Krupa

Dana 14.12.2017.godine,  obratilo se lice H.S.rođen 1987.godine koji je prijavio fizički napad od strane  lica  R.J.rođen 1976.godine pri čemu je isti zadobio teške tjelesne povrede. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Teška tjelesna povreda“ nastavljaju istražitelji OKP PS Velika Kladuša.

Bužim

Dana 14.12.2017. godine, PS obavještena je da su dva NN maskirana lica, upala u kladionicu te od radnica kladionice otuđili novac u iznosu od 600 KM, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Razbojništvo „ nastavljaju istražitelji OKP PS Bužim.

 

JAVNI  RED I MIR

Na području USK-a, javni red i mir narušen je 10 puta a policijski službenici su  intervenisali te protiv počinioca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Bihać- 1 narušavanje-Naročito drsko ponašanje“

Cazin- 2 narušavanja- „Uznemiravanje građana putem pisanje poruka prijetećeg ili uvredljivog sadržaja“„ Nepostupanje po zakonitom zahtjevu službenog lica“

Sanski Most- 3 narušavanja- „ Naročito drsko ponašanje“ „ Prosjačenje“ „ Fizički napad“

Velika Kladuša- 3 narušavanja- „Drsko ponašanje“ „ Fizički napad“ „ Fizički napad“

Bosanska Krupa- 1 narušavanje- „Naročito drsko ponašanje“

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području USK-a dogodilo se 7 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrjeđenih lica.

Bihać- 2 saobraćajne nezgode

Bosanski Petrovac- 1 saobraćajna nezgoda

Cazin- 1 saobraćajna nezgoda

Velika Kladuša- 2 saobraćajne nezgode

Bosanska Krupa- 1 saobraćajna nezgoda

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 44 gostiju i nema prijavljenih članova