PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Bilten 11.11.2017.godine

U PROTEKLA 24 SATA NA PODRUČJU USK-a EVIDENTIRANO JE:

 

KRIMINALITET

Evidentirano je 5  krivičnih djela a koja su izvršena na području:

Bosanski Petrovac

Dana 10.11.2017.godine, PS obratio se S.Z.rođen 1969.godine, da je u toku noći NN lice oštetio pneumatike na njegovom putničkom motornom vozilu. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Oštećenje tuđe stvari“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bosanski Petrovac.

Cazin

Dana 10.11.2017 godine, policijski službenici su prilikom provđenja akcije,  kod lica S.S.rođen 1987.godine, pronašli pvc  vrećicu u kojoj se nalazila suha zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Cannabis sativa L.“. Daljnji rad na dokumnetovanju krivičnog djela „ Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga „ nastavljaju istražitelji OKP PS Caazin.

Sanski Most

Dana 10.11.2017.godine, PS obratila se A. E, koja je prijavila da dok se kretala ulicom pored nje je naišao NN lice na biciklu koji joj je otrgnuo torbu s ramena. Operativnim radom na terenu, policijski službenici došli su do informacija da je lice Č.A.rođen 1972.godine, počinio krivično djelo „Krađa“. Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Dana 10.11.2017.godine, PS obratila se B.R.rođena 1955.godine,  koja je prijavila da dok se kretala ulicom pored nje je naišao NN lice na biciklu koji joj je otrgnuo torbu s ramena. Operativnim radom na terenu, policijski službenici došli su do informacija da je lice Č.A.rođen 1972.godine, počinio krivično djelo „Krađa“. Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Velika Kladuša

Dana 10.11.2017. godine, PS obratio se Č.E.rođen 1981.godine koji je prijavio da je izvršena provala u njegovu kuću iz koje je otuđen ručni sat, mobitel i patike a iz parkiranog vozila otuđen je novac.  Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Teška krađa“ nastavljaju istražitelji OKP PS Velika Kladuša.

 

JAVNI  RED I MIR

 

Na području USK-a, javni red i mir narušen je 10 puta a policijski službenici su  intervenisali te protiv počinioca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Bihać - 2 narušavanja-„ Naročito drsko ponašanje“„Vika, galama, te vrijeđanje i omalovažavanje OSL-a“

Cazin- 3 narušavanje- „Prosjačenje“ „Prosjačenje“ „Nedozvoljeno držanje ili nošenje predmeta podobnih za nanošenje tjelesnih povreda na javnom mjestu“

Sanski Most- 2 narušavanja- „Prosjačenje“ „Prosjačenje“

Velika Kladuša- 2 narušavanja- „ Drsko ponašanje“ „ Fizički napad“

Bužim- 1 narušavanje- „ Učestvovanje u tuči“

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području USK-a dogodile su se 4 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Bihać - 2 saobraćajne nezgode ( 1 lice zadobilo LTP)

Bosanski Petrovac- 1 saobraćajna nezgoda

Sanski Most - 1 saobraćajna nezgoda

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 15 gostiju i nema prijavljenih članova