PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Bilten 13.10.2017.godine

U PROTEKLA 24 SATA NA PODRUČJU USK-a EVIDENTIRANO JE:

 

KRIMINALITET

Evidentirano je 6 krivičnih djela a koja su  izvršena na području:

Bosanski Petrovac

Dana 12.10.2017.godine PS obratio se P.N.rođen 1956.godine koji je prijavio da je izgorjela drvena garaža koja se nalazi blizini magistralnog puta a uviđajnjim radnjama utvrđeno je da je požara izazvan od strane NN počinioca. Daljnji rad na dokumentovanju  krivičnog djela „Oštećenje tuđe stvari“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bosanski Petrovac.

Cazin

Dana 12.10.2017.godine, PS obratila se  Ž.F.rođena 1951.godine, koja je prijavila da se kod iste nalaze njen otac F.R.rođen 1954.godine i njen brat F.I.rođen 1978.godine i da su morali napustiti svoju porodičnu kuću iz razloga što ih je fizički napao sin odnosno brat F.A.rođen 1993.godine. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Nasilje u porodici“ nastavljaju istražitelji OKP PS Cazin.

Dana 12.10.2017.godine PS obavavještena je da su učenici osnovne škole (15-godišnjak i 14-godišnjak) na nepoznat način uzeli ključ motornog vozila vlasništvo nastavnice P.A.rođene 1974.godine, te vozilo stavili u pogon te nakon izvjesnog vremena vozilo vratili na parking osnovne škole.  Obavljen razgovor sa maloljetnicima u prisustvu roditelja i radnika Centra za socijalni rad a istražitelji OKP PS Cazin, nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Oduzimanje tuđe pokretnine“.

Dana 13.10.2017.godine, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici zatekli su lice D.A rođen 1997.godine u izvršenju krađe mobitela iz trgovine  koja se bavi prodajom i popravkom mobilnih telefona,  vlasništvo M.E.rođen 1973.godine. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela  Teška krađa” a u vezi sa članom 28. KZ F BiH ”Pokušaj” nastavljaju istražitelji OKP PS Cazin.

Sanski Most

Dana 12.10.2017.godine, istražitelji OKP PS Sanski Most, nakon provedene kriminalističke istrage, podnijeli su izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „ Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnh droga“ protiv lica  G.H.

Dana 12.10.2017.godine, PS obratio se čuvar šuma Kantonalne uprave za šumarstvo koji je prijavio da je na lokalitetu Mulež, zatekao lice G.Ć.rođen 1971.godine prilikom bespravne sječe ogrijevnog drbeta. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Šumska krađa“ nastavljaju istražitelji OKP PS Sanski Most.

 

JAVNI RED I MIR

Na području USK-a, javni red i mir narušen je 5 puta a policijski službenici su  intervenisali te protiv počinioca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Bihać- 2 narušavanja-„Fizički napad“  „ Vika, galama, nepristojno i drsko ponašanje“

Cazin- 2 narušavanja- „Naročito drsko ponašanje“ „ Nepristojno i drsko ponašanje“

Bužim- 1 narušavanje- „Drsko ponašanje“

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području USK-a dogodilo se 9 saobraćajnih nezgoda u u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Bihać - 6 saobraćajnih nezgoda ( 1 lice zadobilo LTP)  

Cazin - 1 saobraćajna nezgoda

Ključ -1 saobraćajna nezgoda

Bosanska Krupa - 1 saobraćajna nezgoda

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 120 gostiju i nema prijavljenih članova