PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

PRILOG TV USK

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

INTERVJU SA POLICIJSKIM KOMESAROM

Bilten 07.09.2017.godine

U PROTEKLA 24 SATA NA PODRUČJU USK-a EVIDENTIRANO JE:

 

KRIMINALITET

Evidentirano je 5 krivičnih djela a koja su izvršena na području:

Cazin

Dana 06.09.2017 godine  PS obratila se K.J. rođena 1982.godine, koja je prijavila vrijeđanje , prijetnje i fizički napad od strane svog supruga K.M.rođen 1966.godine. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Nasilje u porodici“ nastavljaju istražitelji OKP PS Cazin.

Sanski Most

Dana 06.09.2017.istražitelji OKP PS Sanski Most nakon provedene istrage, protiv M.A.rođena 1968.godine podnijeli su izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „ Izbjegavanje izdržavanja“. Istu je prijavio bivši suprug A.S.rođen 1962.godine da ne poštuje sudsku odluko o izdržavanju njihove maloljetne kćerke.

Dana 06.09.2017.godine, policijska patrola prilikom obilaska pozornog reona, u krugu škole zatekli su lica T.H.rođen 1994.godine, T.O. rođen 1995.godine i V.S.rođen 1999.godine. Pregledom lica kod T.H. i kod lica T.O. pronađena je u najlon vrećici  u kojoj se nalazila manja količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Cannabis sativa L“ i ručno rađena cigareta tzv. “Joint“. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ nastavljaju istražitelji OKP PS Sanski Most.

Bosanska Krupa

Istražitelji OKP PS Bos.Krupa,  radeći po prijavi poslovođe Unsko sanskih Šuma, došli su do saznanja da je lice H.R. rođen 1969. godine otuđio sa stovarišta određenu količinu drvne mase. Nakon kompletiranja predmeta, Kantonalnom tužilaštvu bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „ Krađa“.

Dana 06.09.2017.godine, PS obratila se radnica ugostiteljskog objekta koja je prijavila da su u ugostiteljski objekat došla četiri lica a radi se o G.E.rođen 1980.godine, Š.H.rođen 1989.godine, S.E. rođen 1967.godine i A.M.rođen 1962.godine, koji su u alkoholiziranom stanju te nakon što im je odbila dati piće lice G.E počeo je razbijati po lokalu. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Nasilničko ponašanje“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bosanska Krupa.

 

JAVNI RED I MIR

Na području USK-a, javni red i mir narušen je 2 puta a policijski službenici su  intervenisali te protiv počinioca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Cazin- 1 narušavanja- „Drsko ponašanje“

Velika Kladuša - 1 narušavanje- „Stvaranjem nepotrebne buke pojačanim radom motora“

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području USK-a  dogodile su se 4 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Cazin- 1 saobraćajna nezgoda

Ključ- 1 saobraćajna nezgoda

Bosanska Krupa- 2 saobraćajne nezgode

BIOGRAFIJA

Policijski komesar- generalni inspektor policije

MUJO KORIČIĆ

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 77 gostiju i nema prijavljenih članova