PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

PRILOG TV USK

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

INTERVJU SA POLICIJSKIM KOMESAROM

Bilten 05.09.2017.godine

U PROTEKLA 24 SATA NA PODRUČJU USK-a EVIDENTIRANO JE:

 

KRIMINALITET

Evidentirano je 7 krivičnih djela a koja su izvršena na području:

Bihać

Dana 04.09.2017. godine PS obratio se uposlenik JKP Komrad Z.Z.rođen 1974.godine, koji je prijavi lice Š.M. rođen 1959 godine, da je bacio kamen na službeno vozilo pri čemu je isti oštetio. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Oštećenje tuđe stvari“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać.  

Dana 04.09.2017.godine obratio se uposlenik JKP Komrad T.S.rođen 1979.godine koji je prijavi da lice Š.M.rođen 1959.godine uz pomoć metalne šipke-pajser, pokušava skinuti sa vozila sredstva za blokadu. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Samovlašće“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać.

Dana 04.09.2017.godine od strane policijski službenika SKP-a, PS Bihać i Jedinice policije za podršku, po naredbi Kantonalnog suda izvršen je pretres porodične kuće LJ.F. rođen 1971.godine, kojom prilikom je pronađena neutvrđena količina suhe zeljaste materije i neutvrđena količina sjemenki a koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu  „ Cannabis sativa L.“, metalnu drobilicu i ručna granata M-75( kašikara). Daljnji rad na dokumentovanju krivičnih djela  „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ nastavljaju istražitelji SKP MUP USK-a.

Bosanska Krupa

Dana 04.09.2017.godine od strane policijski službenika SKP-a, PS Bosanska Krupa i Jedinice policije za podršku, po naredbi Kantonalnog suda izvršen je pretres porodične kuće i pratećih objekata lica N.D.rođen 1972.godine i njegove supruge E.Lj. rođena 1979.godine , kojom prilikom je pronađen jedan paket praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Heroin“, 6 kapsula sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Heroin“ mobiteli, prenosno računalo, veća količina novca. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela  „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ nastavljaju istražitelji SKP MUP USK-a.

Dana 04.09.2017.godine od strane policijski službenika SKP-a, PS Bosanska Krupa i Jedinice policije za podršku, po naredbi Kantonalnog suda izvršen je pretres porodične kuće lica S.A.rođen 1986.godine,  kojom prilikom su pronađene dvije digitalne vage za precizno mjerenje i mobitel. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela  „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ nastavljaju istražitelji SKP MUP USK-a.

Dana 04.09.2017.godine od strane policijski službenika SKP-a, PS Bosanska Krupa i Jedinice policije za podršku, po naredbi Kantonalnog suda izvršen je pretres porodične kuće lica R.E.rođen 1964.godine,  kojom prilikom je izuzet mobitel. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela  „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ nastavljaju istražitelji SKP MUP USK-a.

Dana 04.09.2017.godine od strane policijski službenika SKP-a, PS Bosanska Krupa i Jedinice policije za podršku, po naredbi Kantonalnog suda izvršen je pretres porodične kuće i pratećih objekata lica R.I.rođen 1983.godine, kojom prilikom je izuzet mobitel. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela  „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ nastavljaju istražitelji SKP MUP USK-a. Zbog postojanja osnova sumnje da se bavi neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, lišen je slobode i M.R.rođen 1985.godine.

 

JAVNI RED I MIR

Na području USK-a, javni red i mir narušen je 1 put a policijski službenici su  intervenisali te protiv počinioca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Bihać- 1 narušavanje- Drsko ponašanje“

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području USK-a  dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrjeđenih lica.

Bihać – 3 saobraćajne nezgode

Cazin- 1 saobraćajna nezgoda

Velika Kladuša- 1 saobraćajna nezgoda

Bužim- 1 saobraćajna nezgoda

BIOGRAFIJA

Policijski komesar- generalni inspektor policije

MUJO KORIČIĆ

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 76 gostiju i nema prijavljenih članova